Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME ZA 43.. TAMBURAŠKI FESTIVAL U POŽEŠKOM KRAJU

Osam solista i 14 tamburaških sastava su sudionici „Zlatnog glasa zlatne doline 2017.

Zlatni glas zlatne doline
Požega.eu
16.04.2017.
u 21:42

Poznati su sudionici ovogodišnjeg festivala koji će iznjedriti 22 nove tamburaške pjesme naših poznatih autora.

Pripreme za tradicionalni 43. Festival tamburaške glazbe „Zlatni glas zlatne doline“, koji će se održati 19. svibnja u Kaptolu, dobro odmiču i priprema se festivalski album. Na tom festivalu prve glazbene korake su započeli Ivana Kindl, Vesna Pisarović, Arteški bunar, Od srca do srca, Evergreen i mnogi drugi.

Poznati su sudionici ovogodišnjeg festivala koji će iznjedriti 22 nove tamburaške pjesme naših poznatih autora.

Nastupit će đakovački“Slavonski dukati“, „Žeteoci“ iz Osijeka, “Žute dunje“ iz Cernika, muška pjevačka skupina „Baće“ iz Tenje, zatim.“Lengeri“ iz Davora, solistice Ana Baketarić iz Pleternice,Lucija Horvat iz Zagreba i Dorotea Markanjević iz Daranovaca, solisti Josip Jelenčić  i Petar Pokupčić iz slatinskog kraja, Ivica Orlić iz Beča uz tamošnji tamburaški sastav „Daj šta daš“, Dragan Šokčević iz okolice Vinkovaca, Drago Dubravčić iz okolice Slav. Broda, Mihael Ribičić iz Grabarja, tamburaši “Od sumraka do zore“ iz Samobora, “Rapsodija“ iz Zagreba, “Zlatno klasje“ iz Otoka,“Jocker band“ i “Legatto“ iz Nove Gradiške, “Čuvari noći“ iz okoline Valpova, “Azrieli“ iz Križa, te “Sanjari“ iz kutjevačkog kraja. Sve soliste pratit će tamburaši „Rubato“.

Među autorima glazbe su Ivica Grujo Ićo, Ivica Plivelić Iva, Alen Mozer, Goran Ivanović Lac, Robert Vojvodić, Ivica Orlić,Antonio Berač, Davor Đukić, Stjepan Knežević i drugi, dok su kao tekstopisci prisutni Đurđa Habel, Ivan i Matej Olić, Luka Sabolić, Branko Barbir,Petar Pokupčić, Josip Valentić i drugi.

Komentara 3

BJ
Bjelovar112
07:41 17.04.2017.

A Gage Medaka nema ? Sta mu bi

BB
bblc
17:48 17.04.2017.

I tamb. sastav iz Beča 'Daj šta daš',jesmo li mi Hrvati štakavci ili štokavci??Oj,dijasporo,dijasporo!!A tek jugoistočna dijaspora,nestaje hrvatski jezik a i autohotni Hrvati.Došljaci tresu i vladaju našom Domovinom,katastrofa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije