Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvanredno stanje

Osam osoba poginulo u izlijevanju rijeke u Bugarskoj

Bugarska (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
08.02.2012.
u 09:09

Bugarske vlasti jučer su proglasile dan žalosti i upozorile da na dvije brane prijeti izlijevanje te pozvale građane da budu spremni za evakuaciju

Nabujala rijeka u Bugarskoj izlila se u ponedjeljak iz korita ostavljajući za sobom osam mrtvih i desetke potopljenih domova. Bugarske vlasti jučer su proglasile dan žalosti i upozorile da na dvije brane prijeti izlijevanje te pozvale građane da budu spremni za evakuaciju. Kako bi se spriječile nove poplave, javlja AP, počelo je kontrolirano ispuštanje vode kojim bugarske vlasti žele spriječiti izlijevanje rijeka.

Europa se već tjedan dana bori s ekstremnim vremenskim uvjetima. Tisuće Europljana i dalje su zarobljene u zabačenim selima na Balkanu, a stotine ljudi, većinom beskućnika, umrle su na temperaturama koje su se spuštale i do 36 stupnjeva ispod ništice. Uza sve nedaće vlastima prijete poplave uzrokovane topljenjem obilnih količina snijega.

U bugarskom selu Bisseru poplava je odnijela najmanje desetak kuća, srušena stabla blokiraju ceste, a ulice su prekrivene blatom. Veterinarske službe skupljale su životinjske strvine. Načelnica Bissera potvrdila je da je pokušavala upozoriti seljane da nailazi 2,5 metara visok vodeni val nakon što je dobila dojavu, ali sve se dogodilo tako brzo da ništa nije mogla učiniti.

Stanovnicima sela dostavljeni su hrana, voda i lijekovi. Za sada je pronađeno osam tijela, a još se traga za starijim bračnim parom.

Komentara 3

DU
Deleted user
09:42 08.02.2012.

\"tisuće Europljana i dalje su zarobljene u zabačenim selima na Balkanu\" Jel Europa ili Balkan?

AD
AD
09:55 08.02.2012.

Vidim da dotičnom novinaru malo i veliko slovo predstavlja problem, . tisuće Europljana i dalje su zarobljene .... muuahaahah

PE
Pegaz
10:00 08.02.2012.

zbuzanic, A Balkan, po tebi, nije u Europi, na europskom kontinentu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije