Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FILMSKA PLJAČKA ZLATARNE

Orobio zlatarnu, pa bježeći policajcu u civilu odbacio ruksak sa 628.370 kuna vrijednim nakitom

policija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
27.09.2016.
u 14:35

Određen mu je jednomjesečn istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela

Muškarac (36) pritvoren je nakon pomalo filmske pljačke zlatarnice u Zagrebačkoj ulici u Velikoj Gorici. Događaj se zbio 21. rujna u 19.45, kada su se 36-godišnjak i jedan za sada nepoznati muškarac na skuteru dovezli do zlatarnice  koju su namjeravali orobiti.  Kako se kasnijom istragom ustanovilo, za  razbojstvo su se očito dobro pripremili jer je skuter prethodno ukraden na području Tučepa, a na njemu su bile nepripadajuće registarske tablice koje su ukradene u Zagrebu

Sišavši sa skutera, maskirani i naoružani dvojac upao je u zlatarnu, gdje su pištoljima zaprijetili djelatnicima, tražeći da im predaju nakit. Djelatnici su im predali 348 komada zlatnog nakita, vrijednog  628.370  kuna,  koje su razbojnici potrpali u ruksak. Nakon toga su izašli iz zlatarne, namjeravajući pobjeći. No nesrećom po njih, primijetio ih je policajac koji je u tom trenutku bio van službe.

Policajac nastavio pratiti 36-godišnjaka

No usprkos tome, počeo ih je pratiti i o svemu što radi obavještavati Operativno komunikacijski centar (OKC) PU zagrebačke.OKC je pak o onome što im je kolega govorio izvijestio patrole na terenu, a razbojnički dvojac, uočivši da ih policija prati, sišao je sa skutera. Nastavili su bježati pješice i u jednom su se trenutku razdvojili. Policajac koji je razbojnike uočio te sve prijavio OKC-u, nastavio je pratiti 36 godišnjaka, jer je ovaj imao ruksak na leđima, a u ruksaku je bio ukradeni nakit.

Bjegunac je došao do Ulice kraljice Jelene gdje je odbacio  ruksak, no malo dalje sustigla ga je ophodnja. Uhićen je, a odbačeni ruksak zajedno s ukradenim nakitom vrijednim 628.370 kuna je nađen.Osumnjičeni 36-godišnjak je prvo priveden na policiju, a zatim na tužiteljstvo, dok je njegov supočinitelj za sada, uspio pobjeći.

Protiv 36-godišnjaka je u međuvremenu pokrenuta istraga, a sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici u ponedjeljak mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Komentara 1

BE
belimo
16:34 27.09.2016.

Naravno da ga nisu uhitili jer tip nema pojma tko mu je bio pomoćnik; slučajno ga sreo u kafiću....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije