Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pronašla je policija

Orobila zlatarnicu : Amaterka je uspjela potrošiti sav plijen

'pljackasica_crn_zlatarna2'
''
10.06.2013.
u 17:54

Što je natjeralo mirnu ženu iz okolice Zagreba da opljačka zlatarnicu u prepunom trgovačkom centru, u policiji nisu otkrili

Razbojnica, koja je 23. svibnja opljačkala zlatarnicu u Importanne centru u Zagrebu, uhićena je zahvaljujući građanima koji su pomogli policiji nakon što su u medijima objavljene fotografije pljačke. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja iz policije su otkrili da je riječ o 49-godišnjoj Lj. Ć. koja je iz zlatarnice uspjela pobjeći s oko 35.000 kuna vrijednim nakitom.

Podsjetimo, Lj. Ć. je točno u podne uz prijetnju pištoljem izvela pljačku u prepunom Importanne centru pokraj zagrebačkog Glavnog kolodvora, a baš nitko osim uplašene zaposlenice zlatarnice nije primijetio što se zapravo događa. Bez maske na licu, s torbom preko ramena i vrećicom u ruci pljačkašica se ušetala u zlatarsku radnju i dvadesetak minuta proučavala nakit. Postavljala je razna pitanja, razgovarala s djelatnicom, nekoliko se puta i nasmijala, a onda je iznenada izvukla pištolj iz torbe i uperila ga 29-godišnjoj zaposlenici u prsa. Naredila joj je da joj u vrećicu stavi nekoliko lančića i narukvica, nakon čega je spremila pištolj i išetala se iz zlatarnice kao da se ništa nije dogodilo.

– Malo nakon što se pljačka dogodila uplašena zaposlenica istrčala je van plačući, tresla se kao šibica, jecajući je jedva izgovorila da je opljačkana. Kroz staklo je gledala kako ljudi prolaze ispred zlatarnice, deseci njih, ali nije ih mogla dozvati jer je u nju bila uperena cijev pištolja. Ovdje stvarno nitko nije očekivao da bi se mogla dogoditi pljačka, ali očito opreza nikada dosta – prepričala je tada zaposlenica trgovine koja se nalazi preko puta zlatarnice.

Što je natjeralo naizgled mirnu ženu iz mjestašca u okolici Zagreba, koja nikada dosad nije bila ni prekršajno evidentirana, da se odluči na ovakav potez, u policiji nisu željeli otkriti. Poznato je tek da policajci nisu pronašli ni lipu od 35.000 kuna vrijednog nakita. 

>>Građani pomogli - Policija uhitila pljačkašicu zlatarnice

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije