Naslovnica Vijesti Hrvatska

Orijentacisti i brdski biciklisti na utrci u Lušcu

Kao podloga korištena je karta za orijentacijsko trčanje iz 2009. godine koju su nacrtali češki crtači Roman Horky, Milan Bily i Jan Drbal
28. ožujka 2011. u 14:02 0 komentara 3 prikaza
'11.07.2010., Luzec, Mounatin bike utrka u Luzecu Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
Foto: 'Marko Jurinec/PIXSELL'

Na stazi u izletištu Lužec kod Novoga Marofa u subotu, 2. travnja, održat će se 4. izdanje Sajmenih dana - MTB Orienteering. Utrka je zamišljena kao promocija MTB orijentacije među brdskim biciklistima i orijentacistima. Utrku organiziraju OK Međimurje i BK Maraton, a počinje u 11 sati. Natjecanje će se održati na novoj MTB-O karti. Prva verzija ove karte pod imenom Lužec – Čistinje MTB-O prvi je puta predstavljena prošle godine. Kao podloga korištena je karta za orijentacijsko trčanje iz 2009. godine koju su nacrtali češki crtači Roman Horky, Milan Bily i Jan Drbal. Karta je prilagođena ISMTBOM standardu i reambulirana je na putevima.

Ove godine karta je značajno proširena u svom jugozapadnom dijelu sve do izletišta Lužec te je dobila novi naziv. Terenski rad i crtanje odradio je Vladimir Tkalec dok će dodatnu reambulaciju po potrebi odraditi planer i postavljać staze. Mjerilo je 1:10000 i ekvidistancije pet metara. A4 je formata. Teren je umjereno valovit s izraženom gustom mrežom puteva u šumi. Jugozapadni dio karte je nešto siromašniji putevima te ima i otvorenih područja. Planer i postavaljač staza bit će Željko Košćak, a kontrolor Stanislav Kustec. Dodatne informacije mogu se dobiti na internetskim stranicama http://sajmenidaniorienteering.blogspot.com/. Nakon orijentacijske utrke, u nedjelju, 3. travnja na stazi u Lušcu u sklopu Sajmenih dana snage će odmjeriti brdski biciklisti.

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.