Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povijesno društvo

Organizirat će radionice za maturante, školu arheologije...

povijesno drustvo,pozega (1)
Foto: Ljiljana Marić
1/4
09.07.2013.
u 12:54

Od jeseni ćemo početi održavati radionice kao pripremu učenika za polaganje državne mature, kazao je predsjednik novoosnovanog Povijesnog društva Požega

U požeškoj Gimnaziji održana je osnivačka skupština Povijesnog društva Požega. Za njezinog prvog predsjednika izabran je Goran Đurđević, za dopredsjednika Dinko Zima, a za tajnicu Marijana Matijević. Predsjednik je ovom prigodom najavio za listopad održavanje okruglog stola na temu \'\'Arheologija Požeške kotline“.

– Od jeseni ćemo početi održavati radionice kao pripremu učenika za polaganje državne mature. Održat ćemo zimsku školu arheologije, a već od danas krećemo s prikupljanjem radova za naš stručni časopis koji će se baviti interdisciplinarnom proučavanju prošlosti. Naš centralni projekt bit će se istraživanje arheološkog lokaliteta u Imrijevcima koji bi trebao potrajati više godine. Plan nam je da tu napravimo jedan volonterski kamp u koji bi uključile kolege iz drugih susjednih zemalja. Nadamo se da ćemo za ovaj projekt dobiti novac iz EU fondova – objasnio je Đurđević te najavio i zanimljiva predavanja s kojima će društvo početi već od rujna.

Napomenuo da su svi zaljubljenici u povijest dobro došli, kako povijest književnosti, povijest umjetnosti, etnologiju, antropologiju, povijest izuma, biologije, kuhanja i svih drugih područja povijesti. Nakon osnivačke skupštine održano je i prvo predavanje o Hrvatskom proljeću s posebnim naglaskom na događanja u Požeštini. Predavanje je održao ugledni povjesničar, inače rodom Požežanin dr. sci. Tvrtko Jakovina.

>>Požega će krajem kolovoza biti prijestolnica tambure

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije