Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILANOVIĆ KAO KRNJE

Organizatori nisu znali za spaljivanje Milanovića: 'Tako nešto ne može se podržati ili opravdati'

Na brodarici spalili krnju s likom Zorana Milanovića
Foto: Facebook
23.02.2020.
u 15:31

Predsjednik Zoran Milanović predstavljao je Krnju, no ne zna se na čiju inicijativu. Vijeće mjesnog odbora Brodarica i vijeće TZ Krapanj-Brodarica osudili su taj čin.

U ime vijeća mjesnog odbora Brodarica, te u svoje osobno ime u potpunosti odbacujemo neprimjereni i neukusni čin na jučerašnjoj pokladnoj manifestaciji održanoj u Brodarici. Vijeće mjesnog odbora Brodarica (niti ja kao predsjednik), a niti vijeće TZ Krapanj-Brodarica, ni osobno predsjednica vijeća, s kojom sam još jučer odmah razgovarao, nismo bili upoznati s takvim namjerama grupe mještana koja je kreirala takav neprihvatljivi čin. Dakle, bez obzira na moguće umjetničke i kreatorske slobode na koje se u ovakvim situacijama često poziva, stajališta smo da se tako nešto ne može ni na koji način podržati ili opravdati, ni umjetnički ni politički ni općenito - kazao predsjednik vijeća mjesnog odbora Joško Bačelić za Šibenik IN.

Novi hrvatski predsjednik Zoran Milanović poslužio je jučer na Brodarici na pokladnoj povorci kao Krnje, dežurni krivac za sve. Kako završi svaki Krnje, tako je završio i predsjednik - izgorio je na lomači. I to u društvu Josipa Broza Tita.

Pokladnu svečanost na Brodarici organizira mjesna turistička zajednica, a predsjednik mjesnog odbora tvrdi da nije bio upoznat s ovom idejom, ostaje pitanje tko je odlučio da će Milanović biti Krnjo.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Animda Tacrp Abert
Animda Tacrp Abert
16:39 23.02.2020.

Pet plus za organizatore. Ima nade... Cekamo uskoro vidjeti bivseg gradonacelnika kao Krnju na Rijeckom Korzu.

DU
Deleted user
06:57 24.02.2020.

meni nije stvarno jasno u cemu je problem. Maskare su uvijek bile te na kojima je pucanstvo dalo oduska da na jedan specifican nacin izraze svoje poglede na aktualna kretanja u drustvu. Ako ima imalo smisla za tu tradiciju Milanovic ce na to gledati, komentirati ovakve stvari sa dozom humora, cak i pozdraviti nastavak tradicije i obicaja, jer i on sam kaze da je predsjednik svih Hrvatskih gradjana pa i onih koji ga ne vole

PO
pozornik66
16:56 23.02.2020.

Umjetnost 🎂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije