Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Organizatori neonacističkog koncerta kažnjeni novčano i zatvorom

nacisti
Josip Maljak/Pixsell
21.02.2010.
u 16:26

Zatvorom su kažnjena i preostala tri uhićena hrvatska državljana, a Udruga mladih antifašista grada Zagreba drži da su optužnice sramotno blage.

Križevački mladić (25) i djevojka (20), utvrđeni kao jedini suorganizatori planiranog koncerta neonaci benda u Bukovju Križevačkom, kažnjeni su novčano s 1700 i 3000 kuna, saznali smo iz križevačke policije, koja se pozvala na navode Prekršajnoga suda.

Razlog kazne je što su počinili prekršaj jer nisu prijavili održavanje javnog okupljanja. Preostalo troje hrvatskih državljana, privedenih jutros na sud - 22-godišnjak iz Osijeka, 30-godišnjak iz Dubrovnika i 25-godišnjak iz Ližnjana - kažnjeni su zatvorom, zbog isticanja nacističkih simbola i znakovlja. Dvojica su dobila 10, a Osječanin, koji je tijekom privođenja vrijeđao i napadao policajce, 12 dana zatvora.

Vezano uz ove događaje, oglasila se novim priopćenjem i Udruga mladih antifašista grada Zagreba, koja je jučer prva upozorila javnost o pripremi koncerta zabranjene njemačke skupine Blue Max.

>>Pekar Josip Friščić na Facebooku se predstavio pozdravom ‘Sieg Heil’

 >>U Križevcima privedeni organizatori neonacističkog koncerta

U priopćenju između ostalog stoji:

Udruga mladih antifašista grada Zagreba izražava svoje zadovoljstvo reakcijom javnosti zbog pokušaja organiziranja neonacističkog koncerta zahvaljujući čemu je i sam koncert zabranjen. Tek nakon upita medija došla je smiješna reakcija iz policije: neonacisti nisu prijavili nikakav koncert. Samo zahvaljujući javnom pritisku reagirali su i oni sami. Epilog događaja je sramotan. Većina ih je odmah puštena kućama dok je samo nekoliko prekršajno prijavljenih zbog isticanja neonacističkih obilježja, vrijeđanja policije i neprijavljivanja javnog okupljanja. Iz sramotno blagih optužnica vidi se da je ovo policija napravila tek reda radi.

 

 

Komentara 40

KN
knezo
19:13 21.02.2010.

Čekaj nije mi jasno zašto uopće su ih priveli. I što im to znači neonacistički koncert? Dali se tamo nekog ubija ili muči? Pa koncerte organiziraju sve subkulturne skupine pankeri, metalci,darkeri ... I ne vidim zašto da ih se privodi ,dok nikoga ne diraju. Ovdje je policija reagirala na poziv jedne skupine protiv druge.

DR
draga1955
19:15 21.02.2010.

Mi smo u raljama komunizma. To treba jasno reći. Mladi antifašisti, sinovi i unuci onih koji su nas proganjali 50 godina. Gade mi se. Ovi cenzori neće da objavljuju minuse i pluseve. I oni učesvuju skupa sa svojim vlasnicima u zavjeri neokomunizma koji je obuhvatio Hrvatsku. To je prava istina i ne očekujem da se ovo objavi. Govna!

DU
Deleted user
18:17 21.02.2010.

Robinzon Dok god bude Hrvatske drzave bit ce i antifasista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije