Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjećanje

Orezali drveće i zasadili cvijeće te spremni dočekuju blagdan

'27.10.2010. Varazdinsko groblje, Varazdin, Na varazdinskom gradskom groblju radnici tvrtke Parkovi i gradjani uzurbano ciste i uredjuju grobove  Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
27.10.2010.
u 15:15

Parkovci prigovaraju da neki Varaždinci jure po groblju biciklom, a neki dovode i pse

Pred blagdan Svih svetih na Varaždinskom je groblju gužva. Služba za održavanje groblja tvrtke "Parkovi", ali i Varaždinci, užurbano dotjeruju svaki kutak toga nadaleko poznatog groblja kako bi ono na sam blagdan zablistalo punim sjajem.

Do kraja ovog tjedna bit će orezani jaseni, javori i katalpe te uređeni putovi i pokošena trava, a prošloga su tjedna "parkovci" zasadili sve cvijeće.

– Jučer je orezano drveće, danas ćemo pokupiti lišće, posipati sipinom staze i obaviti sve ostale poslove - rekao nam je Zvonko Cupar, poslovođa Službe za održavanje groblja.

Dodao je da je sve planirano dosad napravljeno, bez obzira na kišu i loše vrijeme te da će do blagdana urediti i sva spomen-obilježja te putove oko njih. Iako je kriza, kaže Cupar, ljudi uređuju grobove svojih bližnjih ne pazeći na svaku kunu. Žele da bude lijepo uređeno. Ozbiljnijih pritužbi dosad nije bilo jer nastoje brzo i kvalitetno obaviti posao. Prigovaraju da se neki Varaždinci po groblju voze biciklom, a neki pak na grob svojih bližnjih dolaze sa psima.

Varaždinci koje smo zatekli na groblju rekli su nam da je groblje lijepo uređeno te da se s djelatnicima Parkova lako dogovoriti, no da bi cijene za održavanje mogle biti niže. I dok su neke Varaždinke gunđale da im je previše izdvojiti 160 kuna za sadnju cvijeća na grobu, druge su nam rekle da barem pred blagdan vole to napraviti same, ne samo zato što im je jeftinije nego i zato što je takav običaj.

U ribanju grobnice zatekli smo i Varaždinku Biserku Krajinu, koja grob svojih bližnjih posjećuje jednom tjedno, a grobnicu detaljno očisti uvijek pred blagdan Svih svetih.

– Dolazim svaki tjedan, zapalim svijeće i donesem cvijeće - rekla je Varaždinka. Dodala je da je cvijeće preskupo, a i svijeće mora puno platiti, pa cvijeće donosi iz vrta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije