Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osječani pojeli 2500 porcija graha

Orešković: Vlast i oporba moraju reći što planiraju s neisplatom plaća

Osijek
Foto: Suzana Lepan Štefančić
1/4
01.05.2015.
u 13:31

Radnici su izloženi prekomjernom neplaćenom radu, pritisicima poslodavaca, ugroženo im je dostojanstvo – poručio je Šimo Orešković, čelnik PPDIV-a

I nakon 129 godina borbe, danas u Hrvatskoj još nemamo osam sati rada, osam odmora i osam spavanja. Radnici su izloženi prekomjernom neplaćenom radu, pritiscima poslodavaca, ugroženo im je dostojanstvo – poručio je Šimo Orešković, čelnik PPDIV-a u Osijeku na prvosvibanjskoj proslavi.

- Radnici su danas obespravljeni, moramo vlasti poručiti da je dosta toga i da u izbornoj godini i vlast i oporba moraju reći kakve su im namjere u pogledu zapošljavanja, isplata plaća – nastavio je. Pravo radnika na odmor istaknuo je i dogradonačelnik Denis Ambruš.

- Sve što je bilo daleke 1886. u Chicagu, kada je 40.000 radnika izašlo i tražilo svoja prava, možemo pretočiti i danas na sve ono što je ostalo od te industrijske ili postindustrijske revolucije – kazao je.

Građani su pojeli 2500 porcija graha na lijevoj obali Drave, a mnogi su tamo i sami potpalili svoj roštilj na cjelodnevnom izletu. Na popularnoj je Kopiki redovit i 82-godišnji Petar. - Bio sam u prošloj državi pravobranitelj radnika, štitio nemoćne, da bih se zamjerio moćnima. Takvo je vrijeme bilo danas, a nije se puno promijenilo – rekao je ovaj vremešni Osječanin.

>> Bandić u Maksimiru dijelio grah i karanfile

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije