Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrdio u Saboru

Orešković večeras razgovara s Grabar-Kitarović o šefu SOA-e

Orešković Grabar Kitarović
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/5
21.03.2016.
u 16:01

Na pitanje hoće li predsjednici predložiti svog kandidata za novog ravnatelja SOA-e, Orešković nije želio odgovoriti

Nakon što je izglasan proračun u Saboru premijer Tihomir Orešković zahvalio je svom "Tim's teamu", rekao kako je proračun kvalitetan i solidan temelj za daljnji rad njegove Vlade.

– Sada trebamo početi raditi – rekao je Orešković.

Čija je zadnja?

– Svaki ministar odgovoran je za svoj resor, a opet i svaki potpredsjednik Vlade ima svoje odgovornosti – rekao je premijer komentirajući sukob prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka i ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića oko kadroviranja u policiji.  – To je jedan zdrav dijalog. Možemo imati različita mišljenja, a na kraju Vlada radi na zajedničkim ciljevima i donošenju najkvalitetnijih rješenja – rekao je Orešković.

A čija je zadnja – Karamarkova ili Orepićeva – kada je riječ o smjenama u policiji?, pitali su novinari. – Ministar je tu odgovoran, ali i potpredsjednik može dati svoj poticaj – odgovorio je premijer.

Razgovor s predsjednicom

Premijer Tihomir Orešković rekao je kako će se večeras naći s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović i da će, između ostalog, razgovarati i o ravnatelju SOA-e. 

Na pitanje hoće li predsjednici predložiti svog kandidata za novog ravnatelja SOA-e, Orešković nije želio odgovoriti.    

>>Markić u ratu bio discipliniran, hrabar i požrtvovan časnik

>>Orešković o pregovorima sa sindikatima: Možda ćemo trebati stegnuti, ali cilj je povećanje plaća

Komentara 35

Avatar juricamesko
juricamesko
17:00 21.03.2016.

zna li itko ime čelne osobe britanskog MI 5 ili MI 6 ili izraelskog Mosada.naravno da znaju samo oni koji trebaju znati.u nas se mjesto čelne osobe pretvorilo u izbor direktora autobusnoga kolodvora i to samo zahvaljujući Oreškoviću i Mostu.

ŠK
škurabura
16:51 21.03.2016.

U nijednoj državi na svijetu se preko medija ne raspravlja o šefu tajne službe. Orešković je odmah na početku trebao trebao potpisati njegovo razrješenje i priča gotova.Ovako se javno sramoti država i stvaraju umjetne afere.

TV
tv5378
17:12 21.03.2016.

Oreskovicu,odstupi,posveti se onome u cemu si dobar,ovdje se nesnalazis.Politika nije za tebe,ako zaista zelis pomoci Hrvatskoj,dati ces neoozivu ostavku u suprotnom,istna ce izaci navidjelo,dokazi da si postavljen zbog zastite krupnog kapitala ce postati tvoja svakodnevnica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije