Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi službeni sastanak

Orešković i predsjednica razgovarat će o šefu SOA-e i novom načelniku Glavnog stožera

Orešković Grabar Kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
31.01.2016.
u 22:38

Nagađa se da će tema razgovora biti i zatražena smjena šefa SOA-e Dragana Lozančića, ali i imenovanje načelnika Glavnog stožera oružanih snaga, budući da Dragi Lovriću istječe mandat početkom ožujka

Premijer Tihomir Orešković sutra prvi put kao predsjednik Vlade dolazi u službeni prijem kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Potvrdili su to i u Banskim dvorima, ali i na Pantovčaku. Nagađa se da će tema razgovora biti i zatražena smjena šefa SOA-e Dragana Lozančića, ali i imenovanje načelnika Glavnog stožera oružanih snaga, budući da Dragi Lovriću istječe mandat početkom ožujka. U Banskim dvorima i na Pantovčaku nisu htjeli komentirati teme razgovora, tek su potvrdili sastanak.

Predsjednica je, naime, zatražila smjenu šefa SOA-e nezadovoljna jer nije bila obaviještena, kao štićena osoba najviše kategorije, da je u kontaktu sa Zdravkom Mamićem koji je tada bio pod mjerama nadzora tajne službe. Lozančić je već bio na razgovoru kod premijera Oreškovića,, a još je prije nekoliko dana iz Banskih dvora najavljeno da će ta smjena "ići brzo". Premijer i predsjednica zajedno usmjeravaju rad tajnih službi, pa je za imenovanja i razrješenja čelnog čovjeka službe potreban njihov supotpis.

>> Orešković: Rezultati su bitniji od političkog iskustva

Komentara 102

MS
mare_split
23:05 31.01.2016.

... A pitanje o 'nestanku' Plana obrane RH? ... te o 'upetljanosti' Kotromanovića (Rusi i vojna baza u M. Lošinju!?), Zoke, nekog iz VONS-a? Jesu li na redu i HRT, 'financiranje' srbo-četničkih portala, pisanija i đabalebićkih 'nevladinih udruga', ... ali i NUŽNO I ŽURNO uređivanje IZBORNIH lista u Ministarstvu uprave te BRISANJE nepostojećih birača, kao i provjera stvarnog broja i nacionalne 'strukture' stanovništva na području grada Vukovara, ... mogući kriminal Kreše, ... što je s 'Ježićevih' 5 mil. eur i, konačno - pitanje koje vrh RH MORA potaknuti na akciju: što je s 16 mlrd. koje je 'zamaglio' drug Pejnović i kamo su ta sredstva (nekretnine?) 'nestale? ... itd ...

NO
novalastavica
23:08 31.01.2016.

Bravo! Pocistite jugoudbasku mafiju

MR
mrakomgluhijem
23:09 31.01.2016.

U HR je velika vijest kad konacno Predsjednica i Premijer suradjuju i vode drzavu, eto to je posljedica crvene vladavine koja je ucinila sve da drzavu ucini nestabilnom i neucinkovitom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije