Naslovnica Vijesti Hrvatska

Orešković i predsjednica razgovarat će o šefu SOA-e i novom načelniku Glavnog stožera

Nagađa se da će tema razgovora biti i zatražena smjena šefa SOA-e Dragana Lozančića, ali i imenovanje načelnika Glavnog stožera oružanih snaga, budući da Dragi Lovriću istječe mandat početkom ožujka
31. siječnja 2016. u 22:38 102 komentara 3604 prikaza
Orešković Grabar Kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Premijer Tihomir Orešković sutra prvi put kao predsjednik Vlade dolazi u službeni prijem kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Potvrdili su to i u Banskim dvorima, ali i na Pantovčaku. Nagađa se da će tema razgovora biti i zatražena smjena šefa SOA-e Dragana Lozančića, ali i imenovanje načelnika Glavnog stožera oružanih snaga, budući da Dragi Lovriću istječe mandat početkom ožujka. U Banskim dvorima i na Pantovčaku nisu htjeli komentirati teme razgovora, tek su potvrdili sastanak.

Predsjednica je, naime, zatražila smjenu šefa SOA-e nezadovoljna jer nije bila obaviještena, kao štićena osoba najviše kategorije, da je u kontaktu sa Zdravkom Mamićem koji je tada bio pod mjerama nadzora tajne službe. Lozančić je već bio na razgovoru kod premijera Oreškovića,, a još je prije nekoliko dana iz Banskih dvora najavljeno da će ta smjena "ići brzo". Premijer i predsjednica zajedno usmjeravaju rad tajnih službi, pa je za imenovanja i razrješenja čelnog čovjeka službe potreban njihov supotpis.

>> Orešković: Rezultati su bitniji od političkog iskustva

Elipso

  • mare_split:

    ... A pitanje o 'nestanku' Plana obrane RH? ... te o 'upetljanosti' Kotromanovića (Rusi i vojna baza u M. Lošinju!?), Zoke, nekog iz VONS-a? Jesu li na redu i HRT, 'financiranje' srbo-četničkih portala, pisanija i đabalebićkih 'nevladinih udruga', ... ali ... prikaži još! i NUŽNO I ŽURNO uređivanje IZBORNIH lista u Ministarstvu uprave te BRISANJE nepostojećih birača, kao i provjera stvarnog broja i nacionalne 'strukture' stanovništva na području grada Vukovara, ... mogući kriminal Kreše, ... što je s 'Ježićevih' 5 mil. eur i, konačno - pitanje koje vrh RH MORA potaknuti na akciju: što je s 16 mlrd. koje je 'zamaglio' drug Pejnović i kamo su ta sredstva (nekretnine?) 'nestale? ... itd ...

  • novalastavica:

    Bravo! Pocistite jugoudbasku mafiju

  • mrakomgluhijem:

    U HR je velika vijest kad konacno Predsjednica i Premijer suradjuju i vode drzavu, eto to je posljedica crvene vladavine koja je ucinila sve da drzavu ucini nestabilnom i neucinkovitom.