Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak u ljubljani

Po prvi put se neformalno susreli premijeri Orešković i Cerar

Tihomir Orešković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.01.2016.
u 17:32

Premijer Tihomir Orešković danas se neformalno susreo s predsjednikom Vlade Republike Slovenije u Ljubljani Mirom Cerarom

Premijer Tihomir Orešković danas se neformalno susreo s predsjednikom Vlade Republike Slovenije u Ljubljani Mirom Cerarom. Ovo je bio prvi susret premijera dviju država nakon što je prošloga petka Tihomir Orešković postao predsjednikom hrvatske Vlade.

Tijekom neformalne i otvorene razmjene mišljenja, oba su predsjednika vlada podcrtala važnost dobre suradnje dviju susjednih zemalja. Predsjednici vlada razgovarali su o jačanjima bilateralnih odnosa u više područja te o iznalaženju zajedničkih rješenja za još snažniji razvoj gospodarskih odnosa, priopćeno je iz Ureda predsjednika Vlade. 

Razgovarali su, između ostaloga, o migracijskoj krizi te se usuglasili da je potrebna bolja suradnja dviju zemalja. 

– Podijelili su zabrinutost zbog odsutnosti djelotvornog zajedničkog europskog odgovora na nju te zbog činjenice da bi zadnje promjene politika u nekim odredišnim zemljama mogle rezultirati povećanim bilateralnim napetostima te, posljedično, destabilizacijom zapadnog Balkana – priopćeno je iz Vlade. 

Premijer Orešković je zbog toga podržao inicijativu slovenskog kolege Cerara sadržanu u pismu koje je prošlog tjedna uputio kolegama, da se žurno zaustavi priljev migranata na zapadnobalkanskoj ruti tako da se Grčkoj pomogne u rješavanju tog problema te Makedoniji da pojača kontrolu svoje južne granice.

Predsjednici Vlada usuglasili su se o uskoj suradnji na implementaciji inicijative na terenu,  kao i u svjetlu predstojećeg sastanka Europskoga vijeća u veljači.

>> Premijer Orešković u Ljubljani smiruje tenzije

Komentara 12

Avatar juricamesko
juricamesko
17:39 29.01.2016.

predsjednica u Poljskoj,premijer u Sloveniji ,ministar vanjskih poslova u BiH.rade ,razgovaraju sa susjedima o suradnji.čudo jedno niti se svađaju niti šaraju.

PE
peppeljuga
17:41 29.01.2016.

tako se to radi.. razgovaras sa susjedima, a ne da nas sramotis i sa svima nas posvadas

ST
stefj
17:46 29.01.2016.

Eh nakon Milanovića koji se posvađao sa svima živima i mrtvima, sad treba ponovo unormaliti odnose sa svima. Nije lak posao, a treba maknuti i žicu... No, puno toga neće funkcionirati u vanjskoj politici, tamo su Pusić i Milanović uhljebili gomile osoblja, ti isti godinama će raditi štetu, a ne može ih se maknuti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije