Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne surađuje?

Orepić: Zabrinuo bih se da me Brkić hvali

Vlaho Orepić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
18.05.2016.
u 12:58

Ministar je kazao da preustroj policije ide prema planu te da u MUP-u nije došlo do smanjenja plaća.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić kazao je da bi se zabrinuo da ga hvali glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić koji je u intervjuu Večernjem listu, među ostalim, kazao kako Orepiću ne bi škodilo više surađivati s partnerima u Vladi.

"Zabrinuo bih se da me Brkić hvali", kazao je Orepić u srijedu odgovarajući na novinarska pitanja nakon sjednice Vlade.

Brkić je kazao da je Orepić "klasičan primjer pojedinca kojega je 'malo ponijelo' i koji na svojoj vlastitoj koži svakodnevno stječe iskustvo u sustavu koji prije uopće nije poznavao".

Rekao je i da Orepić "radi nekakav 'preustroj' policije bez temeljite analize", dodavši da "ozbiljne države" takvo što rade po nekoliko godina.

"Zar je trebalo čekati provalu u sjedište policije kako bi se napravile promjene koje zazivamo četiri godine i da podobnost u policiji zamijeni stručnost? Zar mora pasti grana na nečiji službeni automobil da se otkrije neprincipijelnost u radu policije?", upitao je Brkić.

Orepić je odgovorio da se sva vozila MUP-a koriste za službene svrhe te da, koliko zna, ni bivši ravnatelj policije Vlado Dominić nije u privatne svrhe koristio terenac na koji je u dvorištu MUP-a nedavno pala grana.

Dodao je da nitko, pa čak ni on kao ministar, nema pravo na vozilo 24 sata dnevno.

Ministar je kazao i da preustroj policije ide prema planu te da u MUP-u nije došlo do smanjenja plaća i da unutar sustava "ima još prostora za pravedniju raspodjelu ukupnih primanja".

>>Neka se Petrov prihvati posla u Vladi umjesto da nam Most dijeli lekcije

>>Kad Prcela ustašuje, a Habulin slavi Tita, kao Titov oficir nastupa Orepić

Komentara 53

AN
anteloff
13:15 18.05.2016.

Nije Orepić dostojan Brkiću remenje s cipela odriješiti, a kamoli ovako bahato mu se obraćati.

EN
enigma898
13:17 18.05.2016.

Ovo je najveće smeće u Vladi RH. JNA podoficirčić i čovjek koji po svemu pripada Mesićevsko-Josipovićevskom krugu ljudi. Nestručan i nesposoban uhljebnički kadar iz bivšeg sustava u rangu sa "generalom" Lovrićem i sl.

KA
KaNiDora
13:16 18.05.2016.

lažljivac obični nesposobni, s ulice ušetao u fotelju ministra, to može sam kod nas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije