Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica sabora

Zbog vrijeđanja ministra, Jandroković odbio izreći opomenu zastupniku

Sjednica Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
05.02.2020.
u 11:10

Smatram da nije bilo povrede Poslovnika, a tim više što sam danas ujutro pročitao odluku Ustavnog suda vezano za korištenje izraza idiot, kazao je Jandroković

Nastavljena je sjednica Hrvatskog sabora. Saborski zastupnici trebaju raspraviti o četiri točke dnevnog reda, među kojima je i SDP-ov prijedlog zakona o medicinskom postupku prekida trudnoće, prema kojemu bi pobačaj u Hrvatskoj bio legalan, besplatan i dostupan. SDP-ovim zakonskim prijedlogom, o kojem će se zastupnici očitovati poslijepodne, uređuje se pravo žene na samoodređenje i slobodno odlučivanje o rađanju djece, to jest o pobačaju na zahtjev, pravo maloljetnica i osoba s invaliditetom na pobačaj, rok u kojemu je dopušteno obaviti pobačaj i druga pitanja. 

Zastupnik Branko Bačić, zatražio je od predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da se Vlahi Orepiću izrekne opomena zbog vrijeđanja ministra. "Nedopustivo je ovdje u Saboru nazvati ministra unutarnjih poslova, ravnatelja policije i sutkinju Općinskog suda u Zadru sramotom za ovu državu", kazao je Bačić. Mislim da je to ispod razine komunikacije, dodao je.

Jandroković nije izrekao opomenu te je pozvao zastupnike da slobodno govore što žele.

"Smatram da nije bilo povrede Poslovnika, a tim više što sam danas ujutro pročitao odluku Ustavnog suda vezano za korištenje izraza idiot. Ne bih se usudio ići i iznad onoga što je Ustavni sud preporučio svima nama tako da amnestiram kolegu Orepića. a i poruku svima vama, slobodno govorite što želite", rekao je Jandroković.

Video: Sukob Marasa i Jandrokovića u Saboru

Komentara 4

VA
Vagabundo
11:25 05.02.2020.

Barem se ne može reći da HDZ-ovi zastupnici imaju privilegij. Nitko nema posebnu zaštitu pred predsjednikom Sabora bez obzira na njegovu stranačku pripadnost.

JS
Jurica_Spindl
11:24 05.02.2020.

Kada bi se svaki put takve izjave kaznjavale, pola zastupnika bi trebalo izbaciti

DD
duda.dudica
11:28 05.02.2020.

Narod se previše navikao na učestalo iznošenje zastupnika Pernara, no to ne bi trebalo biti normalna pojava. I svaka čast Jandrokoviću. Nema smisla zlorabiti Poslovnik za svaku sitnicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije