Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Orepić: Prigovorio sam Petrovu zbog tajnih sastanaka o Agrokoru

Naslovnica 14. 5. 2018.
14.05.2018.
u 00:01

Bivši ministar unutarnjih poslova smatra da je odlazak Martine Dalić iz Vlade Andreja Plenkovića stvar političke higijene

Vlaho Orepić, bivši Mostovac i ministar unutarnjih poslova govori o aferi Mailovi, sto očekuje od premijera, ide li na iduće izbore, ali i razlozima zbog kojih je napustio Most.

U javnost je izašla kompromitirajuća e-mail prepiska Martine Dalić koja otkriva kako je došlo do lex Agrokora. Može li to potpredsjednica Vlade preživjeti?

Odlazak Martine Dalić iz politike stvar je političke higijene. To se mora dogoditi. Razumljiva je pozicija gospodina Plenkovića i zašto čvrsto stoji uz nju, ali u Hrvatskoj se treba što prije osvijestiti potreba da takav način vođenja politike mora prestati. To nasljeđe posljedica je društvenih odnosa koji su nastali, a čiji je sinonim upravo Agrokor.

Je li stvar političke higijene samo odlazak Dalić ili bi to trebala učiniti cijela Vlada?

Martini Dalić dana je konkretna zadaća koju je ona odrađivala na apolitičan i neprihvatljiv način. Državni se dužnosnici u Hrvatskoj trebaju prestati sastajati i donositi odluke po tajnim lokacijama, na nekakvim neformalnim sastancima. Imaju svoje prostorije, način kako bi država trebala funkcionirati i zna se kako se rješavaju problemi. Zato bih se u ovom trenutku ograničio na tezu da je odlazak Martine Dalić stvar političke higijene.

>> Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Za raspisivanje referenduma treba prikupiti 374.740 potpisa birača

>> Inspekcija: Svi tvrde da su jagode domaće, ali mnogi za to nemaju dokaze

>> Juratović: Pet godina članstva u EU Hrvatsku je učinilo boljim društvom

>> U posjetu OPG-u Ivana Imbrišića iz Kozarevca: Moje krave 'misice' uvijek pobjeđuju

>> DAR: Sam svoj doktor - 100 savjeta za zdrav život daje 13 liječnika

Ključne riječi

Komentara 19

ST
stefj
22:49 13.05.2018.

Ma pogledajte večernjak, nekoliko članaka o Srbima, partizanima, eurosongu, nešto malo sporta, a ekonomije ili općenito gospodarstva nigdje... Kako se onda netko može čuditi što smo zadnji u EU, što za djecu možemo samo gledati gdje ćemo ih u Europi ili svijetu poslati. Rat, izostanak reformi i komunistički mentalitet potpuno nas uništava... Evo, samo u zadnje 2-3 godine broj zaposlenih u državnoj službi narastao je za 4.000. To su samo državne službe, bez javnih poduzeća, bez d.o.o. poduzeća u vlasništvu države, bez agencija itd... I onda opet Orepić o glupostima, opet prepucavanje, opet teme bez veze...

DU
Deleted user
22:19 13.05.2018.

tako je vodnice..zastavnice i sta sve ne..povikase..drugovi..jesu glupi u tpm..

Avatar U_hljeb U gsg vg
U_hljeb U gsg vg
22:55 13.05.2018.

Bravooo orepiću... kad će već brešan snimiti film o podoficiru i fitnes treneru sa ružom.....glavni glumac mrle iz Rijeke....lik i djelo odgovaraju ulozi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije