Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Orepić: Zakon o Vladi vrlo je jasan i zna se tko je kome i za što odgovoran

Orepić je, odgovarajući na novinarski upit, potvrdio kako će vjerojatno doći do izmjene Zakona o nadzoru državne granice te kako će vjerojatno trebati intervencija u Zakonu o obrani
02. ožujka 2016. u 15:05 102 komentara 4408 prikaza
Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić izjavio je u srijedu kako je policija spremna odgovoriti na sve zadaće u vezi sa zaštitom državne granice i da angažman vojske nije potreban, ali da će se svejedno vjerojatno ići na izmjene Zakona o nadzoru državne granice.

Upitan zašto se o tome ipak razmišlja, Orepić je rekao da je stajalište takvo da se poveća ljudski potencijal, bude li bilo potrebno, da su to napravili u Sloveniji i u Srbiji te da je to refleks prema okolnostima u kojima se nalazimo.

Orepić je, odgovarajući na novinarski upit, potvrdio da će vjerojatno doći do izmjene Zakona o nadzoru državne granice te kako će vjerojatno trebati intervencija u Zakonu o obrani, no da su to sve stvari koje su na operativnoj razini u ovom trenutku tako da nema konačne odluke o tome kada u to ići. 

Konačna odluka o tome još nije donesena, kazao je Orepić novinarima nakon svečanosti primopredaje dužnosti bivšeg i novog vojnog ordinarija u Vojnom ordinarijatu. 

Upitan za komentar izjave prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka kako nije zadovoljan stanjem u Ministarstvu unutarnjih poslova, odnosno kadrovskim rješenjima i izostalim promjenama, Orepić  je odgovorio kako je Zakon o Vladi vrlo jasan i zna se tko je kome i za što odgovoran.  

Karamarko je izjavio kako je i on kao potpredsjednik Vlade, uz ministra Orepića, odgovoran za rad MUP-a, nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku. 

>> 'Gospodin Orepić mora znati da sam ja odgovoran za rad MUP-a'

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
Akademski slikar i mason Jadranko Ferko naslikao je svoj autoportret u masonskoj odjeći
KAKO IZGLEDA OBRED
Sve tajne hrvatskih masona: Rituali, simbolika, zavjeti šutnje, muško bratstvo
  • Deleted user:

    Ovaj ne smije ništa crvenima pa se pravi važan prema saveznicima. Hitno ga treba smjeniti!

  • sekta:

    tebi je gazda ostojic

  • berogrga:

    Ne diraj Orepiću Ostojine milicajce, oni moraju i dalje štititi i zataškavati kriminal braće Milanović.