Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIGLO SE PUNO PRAŠINE

Orepić objašnjava svoju izjavu: Nisam pozvao narod na ulice

Vlaho Orepić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/9
28.04.2017.
u 14:31

U izjavi novinarima u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova Orepić je u petak ujutro kazao da se Hrvatska nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić pojasnio je svoju jutrošnju izjavu o tome da narod treba promptno reagirati, rekavši kako nije pozvao narod na ulice nego na reakciju, odnosno da na izborima jasno kaže sve o štićenju upletenih u aferu Agrokor. 

"Kako bih spriječio bilo kakvu medijsku konstrukciju, jasno naglašavam: Nisam pozvao narod na ulice nego na reakciju. Pozvao sam narod da na izborima, ako Plenković ne uspije presložiti Vladu, jasno kaže svoje o Premijerovom štićenju upletenih u aferu Agrokor", napisao je Orepić na Facebooku.

Dodao je kako je interes Hrvatske da se afera raščisti, a ne da se sakriva pod tepih Banskih dvora.

"Moje djelovanje je usmjereno poštovanju pravnog i ustavnog poretka i pravičnosti. Zato i tražimo utvrđivanje činjenica i smjenu Marića", stoji u Orepićevoj objavi na Facebooku.

U izjavi novinarima u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova Orepić je u petak ujutro kazao da se Hrvatska nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi i da "narod više nego ikad treba promptno reagirati jer se radi o svojevrsnoj uzurpaciji vlasti".

Uslijedile su burne reakcije različitih političkih stranka. Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić ocijenio je tu izjavu "udarom na državne institucije" te je pozvao šefa Mosta da Orepića izbaci iz stranke, dok je predsjednik IDS-a Boris Miletić prokomentirao kako je sva sreća da Most nema i Ministarstvo obrane. 

Komentara 11

SI
siskic
14:40 28.04.2017.

orepiću+++++++++

Avatar majmunranko
majmunranko
14:40 28.04.2017.

Orepiću, lažeš. Rekao si da se Republika Hrvatska nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi i da narod treba ozbiljno i promptno reagirati. Opravdanje da si mislio da narod treba u slučaju eventualnih izbora paziti za koga treba glasovati nema veze sa situacijom ozbiljne političke krize, a još manje s ozbiljnim i PROMPTNIM reagiranjem. Iz ovoga te ne izvlači ni mogućnost da uopće ne znaš što znači riječ PROMPTNO, obzirom na tvoj obrazovni habitus i životne dosege. Jasno je da si se sad malo uplašio, da ne kažemo ukakao da te ne uhite zbog poziva na državni udar i nerede, ali takav si ti, Orepiću. I zašto se potpisuješ s ministar unutarnjih poslova kad to više nisi, pa koliko ti treba da odlijepiš stražnjicu od svoje ljubljene fotelje?

Avatar gusjenica
gusjenica
14:36 28.04.2017.

Ovaj čovjek je pun sebe bio i sada je. Ne razumije funkcioniranje vlade i još prijeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije