Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reforma primarne zdravstvene zaštite
Povratak na članak

Ordinacije će ići na licitaciju

Ukidanje koncesija put je prema privatizaciji primarne zdravstvene zaštite, ali konačan prijedlog još nije potpuno definiran.

Komentari 16

ID
idijot
00:49 30.08.2017.

@ sidhara.... Kad je netko opsjednut Hercegovinom i Hercgovcima... A Kujundža iz Imotskog.. Ali tko će tebi to objasniti, umrijeti ćeš od mržnje ženo Božja..

VL
PI
pinkfreud
23:09 01.09.2017.

Kolega crodoče, ministrov prijedlog donosi dobrobit i liječnicima PZZ i pacijentima. Nije lijepo biti kolegi-jalan. Obiteljski liječnici, primarni pedijatri i ginekolozi dobivaju socijalnu moć zapošljavanja. Oni koji bi novim prijedlogom zakona tu moć izgubili, bune se,to je jasno. Vi nekako nastupate sa strane, čini mi se da ste klinički specijalizant ili specijalist. zašto Vam smeta poboljšanje statusa obiteljskih liječnika, koji bi po novom zakonu, svi koje žele mogli postati privatnici?

VL
DU
Deleted user
21:49 29.08.2017.

Nadam se skorom odlasku ovog dletanta. Špekulira se da bi do kraja rujna trebao odletjeti. Ovo su takve budalaštine da je to za ne povjerovati. Dakle tko da više novaca u sustavu javnog zdravstva dobiva ambulantu???? Govorimo o javnom zdravstvu gospodine ministre. To znači da bi se drastično moglao promijeniti raspored ambulanti i da pacijenti u tren ili moraju ići s jednog kraja grada u drugi jer im liječnik nije izlicitirao svoju ambulantu ili da bi ostao u istoj, preći kod novog koncesionara! Pa tko je tu lud? Hitno vratiti sve u domove zdravlja i izjednačiti način isplate plaća primarcima kako to dobivaju njihove kolege u bolnicama, a to je po koeficijentu. Ovako primarci muljače s glavarinama, kupuju si automobile na leasing, kompjutore iz glavarine, plaćaju si putovanja od novca namijenjenog ambulantama, a u istim nema ampularija, zavoja i sl.

VL
DU
Deleted user
23:46 29.08.2017.

ministar zdravsta..ma ajde borati..nije to za njega..pridsidnik..pridsidnik drzave..to je za njega i takve..glave..oni su rodjeni i odgojeni..samo za pridsidnike..eto..npr..drivo..onaj..pravi..pa ovaj..drivo muzicar..pa borati sve dokturi..i zatvorenici..nego..

VL
C0
carjegol_012
22:13 29.08.2017.

Kak i Presvetli i Franc Ožbolt za trstinu. Na licitažu...

VL
DU
Deleted user
01:00 30.08.2017.

Se sjećate onog vica o Muji, svinjama i svemirskom brodu? Mujo, preklinjemo te, ne diraj ništa. Plenki, nahrani svinje i ne diraj ništa.

VL
DU
Deleted user
22:27 29.08.2017.

kujundjicu..svaki tvoj medijski nastup..govori..vise od tisucu rici..nesposoban i sve priko one stvari..covice..i ti tia vodit..drzavu..nisi ni prvi ni zadnji u hrvatistanu..a kako bi bilo..smanjiti ambicije..i navratiti..u koju kuzinu od mc.donalda.

VL
Avatar stef99
stef99
00:47 30.08.2017.

Sada će mafija doći na svoje, s obzirom da imaju love ko blata, pokupovati će sve ambulante u Zg. i u njih instalirati ko zna kakve diletante, a doktori koji nešto znaju a nemaju love, mogu van iz Zg.-a ili raditi za mafijaša kao najamnik, sve u svemu katastrofa, ....... fakat gdje god dođu ti hadezejovci tu trava više ne raste , sve po komandi trulog zapada .....

VL
DU
Deleted user
22:01 29.08.2017.

Milane pa di si ti zalutao.Nemamo svi primanja kao ti ,ovo mi opet liči na privatizaciju u Hrvatskom stilu. I opet će naj veću cijenu platiti narod ako bude ima čime platiti.

VL
Avatar anticenzura
anticenzura
22:09 29.08.2017.

Ja sam odmah rekla od prvoga dana da ce Hercegovac privatizirati zdravstvo siromasnim gradjanima sto prevcu po kontejnerima. On se poziva na model zapadnoga svijeta? Ja placam osiguranje 400 CHF mjesecno, najjeftinije, i to placam sama do 1500 sto potrosim,, a iznad te cifre mi vrati osiguranje i tu placam 10% svaku fakturu, Toliku ljudi imaju placu u Hrvatskoj. Ovaj ce podijeliti najprije zdratstvene ustanove svojima, onda ce mu privatnici vaditi dusu gradjanima, pa kada vidi da oni to ne mogu poplacati, placati ce im drzava i muljati fakturama. To nikako za Hrvatsku nije, ni za htvatski standard, ni za te Bosanske glave. To su prekomplicirani sistemi, samo za izuzetno obrazovane ljude i za izuzetno uredjene zemlje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.