Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAF TJEDNA

Orbánovo rukovanje s Putinom: Kako je mađarski sin izdao revoluciju svojih očeva

Russian President Putin and Hungarian Prime Minister Orban meet in Beijing
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/2
22.10.2023.
u 11:00

Viktor Orbán. Teško da u modernom svijetu ima većeg petokolonaša od mađarskog premijera. I većeg čudaka.

Početkom studenoga navršit će se 67 godina otkako su sovjetski tenkovi ušli u Budimpeštu i ugušili tamošnju revoluciju. Tenkovi su najprije podijelili grad na dva dijela, prije nego što je ispaljen ijedan metak. Uskoro su se u svim četvrtima Budimpešte mogli čuti pucnjevi iz sovjetskih tenkova i artiljerije i revolucija je uskoro ugušena.

Nešto moderniji ruski tenkovi danas imaju puno teži posao: ugušiti ne revoluciju, nego ubiti susjednu zemlju, Ukrajinu. A prvi koji u tom zločinačkom pohodu trči čestitati Putinu je Orbán.

Rukovanje s Vladimirom beskrajno je groteskno: mađarski sin, čiji su sugrađani gaženi sovjetskim gusjenicama, čestita na još gorem činu ideološkom sinu tadašnjih sovjetskih vođa koji su gušili revolucije po istočnoj Europi. Ne znam koliko je to moguće, ali već danas je neophodno da se Zapad nekako otrese Orbána jer i on sam već je davno odlučio da nije dio tog svijeta. 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Grubi
Grubi
14:43 22.10.2023.

Odlican clanak, treba vise takvih,

FE
felix56
15:58 22.10.2023.

Orban ne dozvoljava da se mađarski suverenitet utopi u tamo nekakvu EU-rastopinu. Svaka mu čast!

SS
sokac sa drave
10:17 23.10.2023.

Svi oni u europi sto bi rado htijeli ali su nista koristi nisu Orbanu niti do malog prsta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije