Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Orban želi da Rijeka bude njegova. Ucjenjuje i prodaje Europi opasnu priču

Mađarski premijer pokušava prodati Europskoj uniji priču da njegova zemlja nema alternativni pravac, iako ga ima, i da Molove rafinerije ne mogu lako prijeći na preradu neruske nafte

Komentari 18

Avatar Balkanska_Analitika
Balkanska_Analitika
10:00 11.05.2022.

nakon srba, vise ni madjari nece na ljetovanje na jadran

VL
SV
Sveznadar
09:43 11.05.2022.

Orban je opasan političar. Ustvari, njega jedinstvo i solidarnost u Evropi ne interesira. On i Vučić su bili više puta kod Putina, tako da ove njegove izjave mogu iznenaditi samo gluhe. A da naši poltičari vole " ogluhu", to je poznato. Čak i onaj dron u Zagrebu prolazi cilu Mađarsku i meni je osobno od prvog dana sumnjivo. Štoviše, sve sam skloniji verovati da je naručen.

VL
DA
danijelrukavina4
10:01 11.05.2022.

Doći će kraj i ovom bivšem komunistu, a sada zadrtom mađarskom desničaru, a ustvari korumpiranom kleptokrati na vlasti. Samo polako. A ako bude i dalje "filozofirao" dobiće primjeren odgovor. Još nismo pokazali zube. Mi smo i inače miroljubiv i strpljiv narod. A kako ovaj već duže "filozofira" i prodaje "velikomađarsku" geografiju i pokazuje "karte", doćeraće do toga da će dobiti pravi odgovor u vidu "ma beži bre u 3 PM" kao što kažu Srbi. Pa će valjda razumjeti.

VL
FA
falcones
09:43 11.05.2022.

Nije problem Orban nego njegovi obožavatelji u Hrvatskoj.

VL
Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
10:45 11.05.2022.

Mađarska je odavno cijela prodana Rusima.

VL
DU
Deleted user
10:10 11.05.2022.

Ako Rusija uspije, neovisno koliko joj vremena bude trebalo, uzeti znatan dio Ukrajine i još se spojiti preko Odese sa Pridnjestrovljem, gledat ćemo na svojim granicama po svemu sudeći vrlo neugodne scene kad 7 milijunska Srbija i 10 milijunska Mađarska naglo promijene službena stajališta i otvore karte javno....... Mađarska od 19 stoljeća skriveno priželjkuje obnovu Velike Mađaske koja uključuje prostor od Međimurja do Rijeke, Baranju i dio Slavonije...... Mnogi u Mađarskoj u svojim domovima na zidovima drže kartu Velike Mađarske, objašnjavajući kako je to kao samo od kulturnog značenja i podsjetnik na vrijeme kad je mađarska država bila najmoćnija....... Srbija nikad nije ni skrivala da želi obnovu RSK i još uvijek sanja granicu na potezu Virovitica - Karlovac - Karlobag....... Sve će ovisiti o tome hoće li Rusija uspjeti u svojim pretenzijama u Ukrajini ili neće. Ukoliko uspije i ujedno uspije poljuljati jedinstvo EU i gospodarski i politički, moguće su sve opcije pa i ona najgora.

VL
DU
Deleted user
09:55 11.05.2022.

Orban priča Američku priču, jedino mu se omaklo to da on nije Amerikanac.

VL
Avatar kreky_87
kreky_87
14:14 11.05.2022.

Ono što je najgore u toj priči: Mađari će ostvariti svoj cilj jer su naši političari nesposobni i korumpirani bijednici koji gledaju vlastiti džep a ne dugotrajni prosperitet svog naroda.

VL
TR
trpimir2022
09:59 11.05.2022.

Naravno da je sad problem Orban, jer su svi ostali europski političari izdali Europu. Iza paravana zajedničkih transatlantskih vrijednosti, njima lakoćom manipulira zajednički sigurnosni i medijski sustav, kojim se upravlja s druge strane atlantika.

VL
DU
Deleted user
09:51 11.05.2022.

Mnogi su naučili da odlučivanje koncenzusom u grupacijama tipa konfederacji ili federacijia završava raspadom.

VL
Avatar Đuro išijas
Đuro išijas
12:56 11.05.2022.

Nikad mi nije bilo jasno zašto su Riječani prihvatili Mađarsku kulturu, znate ono kad na maškarama obuku ovčje krzno pa na sebe stave zvona i zvone kao ludi. Toga ima samo još u Rumunjskoj i Bugarskoj.

VL
Avatar MexiCan
MexiCan
09:53 11.05.2022.

Dobro sad, Rijeka je najviše napredovala dok je bila u AU i pod Italijom. Od kako su došli Hercegovci na vlast u Zagrebu Rijeka je propala.

VL
VO
vorda400
15:43 11.05.2022.

Mislim da će nas EU "izvlastili" iz grada Rijeke jer eto Mađari su puno bolji gospodari bili skoro tisuću godina a naravno korist bude imala i ostatak EU

VL
JW
Jim West
16:31 11.05.2022.

Nisam podržavao Orbana kad su ga podržavali Hrvati (kad je tlačio homoseksualce i migrante te ucjenjivao EU), ali zdušno ga podupirem u politici guranja Srbije u EU, uništavanja Ine, čuvanja Hernadija i žaljenja za našim teritorijem.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.