Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadovoljni i radikali

Orban slavi pobjedu: Ovo je europski rekord!

Viktor Orban
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
07.04.2014.
u 09:51

Radikalno desna stranka Jobbik, koja svoju potporu dobiva i na proturomskim i antisemitističkim porukama, ima potporu 20,8 posto glasača što je gotovo 4 posto više nego na posljednjim izborima.

Mađarski premijer i vođa stranke Fidesz Viktor Orban proglasio je pobjedu na jučerašnjim parlamentarnim izborima rekavši da je Mađarska "najujedinjenija nacija u Europi", piše Euronews.

51-godišnjak tvrdi da su izborni rezultati potvrda politika njegove vlade u stvaranju novih poslova i podržavanja obitelji te borbe za nacionalni suverenitet. - Jedno je sigurno, Fidesz i Kršćanski-demokrati su postavili europski rekord, među europskim strankama, mi imamo najveću potporu - kazao je sinoć Orban.

Jobbik porastao 4 posto

- Mađari su rekli da ne žele napustiti EU i potvrdili da treba ostati u EU, ali samo ako imaju snažnu i suverenu nacionalnu vladu - dodao je Orban i dodao kako su održani "slobodni izbori koji su organizirani u slobodnoj državi". Nakon što je prebrojano 94 posto glasačkih listića, Fidesz je osvojio 44,6 posto glasova, a centrističko lijeva koalicija je na drugom mjestu sa 25,8 posto glasova. Radikalno desna stranka Jobbik, koja svoju potporu dobiva i na proturomskim i antisemitističkim porukama, ima potporu 20,8 posto glasača što je gotovo 4 posto više nego na posljednjim izborima.

Vođa lijeve koalicije, Attila Mesterhazy, rekao je da će prihvatiti rezultate, ali neće čestitati Orbanu. - On konstantno zloupotrebljava svoje ovlasti. Mađarska nije slobodna, a u njoj ne vlada demokracija - kazao je oporbeni vođa. Vođa Jobbika Gabor Vona pohvalio se jučer da je njegova stranka "najjača radikalno nacionalistička stranka u Europi". - Jobbik stalno povećava svoju popularnost - kazao je Vona.

>>Fidesz i Viktor Orban dobili 48 posto glasova

>>Orban brani Putina: Mađarska je protiv ekonomskih sankcija Rusiji!

Komentara 11

CI
cicibela
11:08 07.04.2014.

"Stvaranje novih poslova, podržavanje obitelji i borba za nacionalni suverenitet" je program koji će definitivno slomiti neoliberalni korporativini fašizam diljem EU. Sve čestitke gosp. Orbanu!

Avatar RoSSerb
RoSSerb
14:05 07.04.2014.

Rekao je Briselu u prevodu sledeće ..u EU smo ... ali ako i kad ne budemo više imali interesa izlazimo iz te tvorevine. Saradnja sa Rusima nikad bolja i veća. Pametnom dovoljno!

XA
xaron
17:29 07.04.2014.

Ovaj Orban je svjetlosne godine ispred naših političara, kao šta su i Mađarska medija ispred naših. Mi moramo priznati da imamo od koga učiti kako se bori za nacionalne interese. On je odlično shvatio položaj i ulogu EU koja imaa za cilj iscrpljivanje i osiromasivanje malih nacija, te je pametno nametnuo EU birokratima pravila igre koja njemu odgovaraju. Prema njemu naši prvaci ( Milanović, Karamarko, Josipovic...) izgledaju kao dječarci iz kindergartena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije