Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu im u interesu

Orban brani Putina: Mađarska je protiv ekonomskih sankcija Rusiji!

Putin Orban
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
28.03.2014.
u 09:28

- Ekonomske sankcije su određene tek za treću rundu i bila bi dobro da ih izbjegnemo jer nisu u interesu niti Europe, a još manje Mađarske - rekao je Orban.

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da je ta država protiv uvođenja ekonomskih sankcija Rusiji zbog intervencije u Ukrajini, piše Reuters.

Čak 80 posto potreba za prirodnim plinom Mađarska zadovoljava iz ruskih izvora, a nedavno su Orban i Putin potpisali 10 milijardi eura vrijedan ugovor prema kojem će ruski Rosatom proširiti mađarsku nuklearnu elektranu Paks. Rusija je, također, i najveći mađarski trgovinski partner izvan EU, sa izvozom od 2,55 milijardi eura u 2013. godini.

- Ekonomske sankcije su određene tek za treću rundu i bila bi dobro da ih izbjegnemo jer nisu u interesu niti Europe, a još manje Mađarske - rekao je Orban mađarskom poslovnom dnevniku Vilaggazdasag. Orban je kazao da ukrajinska kriza i uvođenje političkih sankcija Rusiji dosad nije utjecalo na mađarski nuklearni dogovor sa Moskvom, a nada se da će tako biti i u budućnosti.

>>Ugovor s 'vragom': Budimpešta se okreće Moskvi

>>Putin pregovara o mađarskih 49,1 posto dionica Ine

Komentara 27

VA
vashavisost.
11:01 28.03.2014.

Orban je covjek koji je vratio MMFu dugove i potjerao ih van iz Mađarske. To su predsjednici a ne ovi evropski miševi koji kad žele u wc moraju pitai Brisel. SAD gubi primat u svijetu zaslugom Putina što i nije tako loše.

ST
stomugromova
11:32 28.03.2014.

Nikad nije bio bolji trenutak da se narodi na zapadu riješe bankarsko-lihvarskih krvopija i parazita koji već više od stoljeća piju krv svim narodima.

DU
Deleted user
09:47 28.03.2014.

Orban je jedan od rijetkih koji po "svoje" misljenje ne ide u brisel.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije