Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ptičja perspektiva

Orao na leđima ponio kameru i snimio znamenitosti Londona

Orao,London
Foto: Sony
1/3
03.12.2014.
u 12:08

Zvijezde filma su kraljevski orao i ora štekavac, primjerci vrsti koje se nalaze na listi ugroženih vrsta IUCN-a

U 2014. godini navršava se pedeseta obljetnica IUCN-ovog crvenog popisa ugroženih vrsta. Kako bi dostojno obilježili ovaj važan događaj te u njega uključili što širu i mlađu publiku u očuvanje prirode, Zaklada FREEDOM i umjetnička izložba Here Today... stvorili su potpuno jedinstven film koji oduzima dah iz perspektive ugroženog orla koji leti iznad najpoznatijih znamenitosti Londona.

Prateći nevjerojatan video FREEDOM-a o Parizu, ovog puta je snimljen do sada neviđen pogled na London. Projekt je realiziran u suradnji sa Sonyjem čija je HDR-AZ1VR akcijska kamera pričvršćena na orlova leđa koji je poletio sa Zlatne galerije katedrale svetog Pavla, s balkona Gradske vijećnice prema Tower Bridgeu, zvjezdarnice Greenwich i vrha ArcelorMittal Orbit tornja u Olimpijskom parku.

Zvijezde filma su kraljevski orao i ora štekavac, primjerci vrsti koje se nalaze na listi ugroženih vrsta IUCN-a. Jacques-Oliver Travers iz organizacije FREEDOM pomaže ugroženim orlovima oko povratka u divljinu učeći ih kako da žive i love.

Strastveni obožavatelj ptica grabljivica i osoba koja smatra da ptica odrasla u zatočeništvu može biti puštena u divljinu uči orlove kako letjeti pri čemu se koristi jednom od najoriginalnijih metoda. Trenira ih kao sportaše te uči kako i loviti skijajući, leteći i vozeći kajak s njima. Na taj način drastično povećava njihove mogućnosti za preživljavanjem, a sve veći broj orlova štekavaca izvan popisa ugroženih vrsta je dokaz za to.

Prvi film prikazan je uživo u srijedu, 19. studenog 2014. u 16 sati na YouTube kanalu Sony Akcijske kamere. Idući video uradci bit će prikazani u sljedećih nekoliko dana. Međunarodna umjetnička izložba Here Today... bit će otvorena u Londonu od 25. studenog do 17. prosinca 2014. godine u Old Sorting.

>>Orao 'ukrao' kameru i snimio svoje putovanje

>>Iz Sokolarskog centra u divljinu poletio mladi orao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije