Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Virovitica i okolica

Oranice i prometnice pod vodom, najteže u Općini Zdenci i Čađavica

poplave
Ilustracija/Dusko Mirkovic/PIXSELL
04.05.2014.
u 21:04

U Virovitici i okolici palo najviše kiše u Hrvatskoj, na snazi izvanredne mjere od poplava

Čak 81 mililitar kiše pao je na virovitičkom području sa subote na nedjelju, u jednom danu kiše je količinski palo koliko se prosječno može očekivati u cijelom mjesecu pa su na pojedinim dijelovima Virovitičko-podravske županije na snazi izvanredne mjere od poplava. U najkišovitijoj hrvatskoj županiji zbog silnih su oborina pod vodom u nedjelju bile oranice i prometnice, uz dijelove gradova i naselja, a najviše problema imali su u općinama Zdenci i Čađavica. Zbog izlijevanja rijeke Vučice u naseljima Kutovi i Donje Predrijevo te okolici poplavljen je i dio obiteljskih kuća, a na području općine Suhopolje zbog porasta vodostaja potoka Brežnica Orešačka bio je zatvoren i dio državne ceste D2. Na terenu su od jutra vatrogasci, Hrvatske vode, tvrtka Brana i druge službe. Građani i sami čine sve što mogu protiv bujica, a područja obilaze i načelnici te gradonačelnici, čekajući da se voda u narednih nekoliko sati počne povlačiti kako bi se krenulo sa prvim procjenama šteta i njihovim saniranjem. Iz Općine Zdenci gdje se još uvijek ne može do najteže poplavljenih kuća ističu kako će biti potrebno i do nekoliko dana kako bi se voda izvukla iz stambenih objekata, prema prvim procjenama, šteta na ovogodišnjim usjevima koja su pod vodom mogla bi iznositi i do trideset posto.

- Sutra ćemo krenuti sa prvim procjenama na terenu, a vjerujem da će načelnici svih općina tražiti proglašenje elementarne nepogode jer je pogođeno cijelo područje županije. Zasad su alarmirane sve službe, Stožer za zaštitu i spašavanje 112. Tvrtke su sa strojevima pokušale prokopati kanale kako bi rasteretile poplavljena područja, no tek kad se voda počne povlačiti možemo učiniti više. Spremni smo, no sada možemo samo čekati jutro – kazao je virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić (HDZ).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije