Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fišijada

Orahovčani svratili u gradski park na tradicionalni fiš paprikaš

fišijada (1)
Foto: Maja Šantoši
1/3
07.10.2012.
u 22:04

Svim natjecateljima je osiguran jedan šaran te svi ostali potrebni sastojci za pripremu specijaliteta

U nedjelju se u Orahovačkom gradskom parku okupilo 30 grupa natjecatelja kako bi odmjerili svoju spretnost i izvrsnost u pripremanju tradicionalnog slavonskog omiljenog jela na svim druženjima, fiš paprikaša. Na fišijadi su se uz mnoštvo kotlića za pripremu fiša našli i predstavnici drugih tradicionalnih proizvoda ovoga kraja, udruge vinara, proizvođači meda, KUD Orahovica, te mnogi drugi.

Organizator ovogodišnje orahovačke fišijade je Turistička zajednica grada Orahovice, za koju njezin predsjednik Josip Nemec, koji je ujedno i gradonačelnik grada Orahovice, kaže da okuplja ljude dobre volje i ukusa za dobru ribu. Svim natjecateljima je osiguran jedan šaran te svi ostali potrebni sastojci za pripremu specijaliteta. Gradonačelnik Nemec obećaje da će dogodine osigurati i veći broj pozicija za natjecatelje s obzirom da je bilo jako puno zainteresiranih, te im organizator ovim putem i upućuje ispriku za ovu malu neugodnost.

Novost ovogodišnje fišijade su i tradicionalni šarani na „rašljama“ koji su poprilično cijenjen specijalitet u ovom kraju. Ovogodišnja fišijada je održana pod pokroviteljstvom mnogobrojnih sponzora. Natjecatelji su pristigli s orahovačkog područja gdje je osim dobre volje bilo dovoljno ponijeti kotlić i zakuhati najbolji fiš. Dravski šaran, drvo za vatru, začine i sve ostalo natjecatelje je već dočekalo na njihovim pozicijama. Svaka od trideset skupina imala je svog predstavnika koji su po detaljne upute poslani kod predsjednika stručnog žirija, koji je ove godine bio Dragan Lizečić, koji je napomenuo i segmente vrednovanja na natjecanju te podučio da je sastav svakog savršenog fiša objedinjen u okusu, boji, gustoći i kompoziciji.

Kako bi sve to uskladili, natjecatelji su imali dva sata za iskazivanje svog umijeća. Najboljima je po završetku natjecanja uručen prijelazni pehar i poklon paket Eurovoća Orahovica. Organizator se ovim putem zahvaljuje generalnom sponzoru PPK Orahovici, potom sponzorima Eurovoću Orahovica, Keramici Modus, poduzeću Samtrong energija te vjernom sponzoru, poduzeću Ciprijanović Orahovica.

Ključne riječi

Komentara 1

VE
Vexans
22:57 07.10.2012.

Prekrasno dragi Slavonci!Zar niste imali Glavnog pokrovitelja?Velika šteta i marketinski gaf.A Stipe bi tako omastio bradu! No vjerojatno se zadržao s društvom u Kutjevu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije