Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

ORaH i Laburisti dogovaraju i širu koaliciju

– Sindikati koje predvode Ozren Matijašević, Vilim Ribić i Mario Iveković podržali su platformu oko borbe za radnička prava – kaže Končevski
25. srpnja 2016. u 07:00 3 komentara 1603 prikaza
tomislav končevski
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na predstojećim izvanrednim parlamentarnim izborima pojavit će se i jedna nova koalicija, ona ORaH-a i Hrvatskih laburista, kojoj bi se mogle pridružiti još neke političke stranke i pojedinci.

– ORaH je stranka koja se bavi ekologijom, a dotiče se i socijalno obespravljenih. Mi se kao radnička stranka bavimo problemima radnika i svih obespravljenih u državi, pa je logično da smo se dogovorili o zajedničkom izlasku na izbore. Očekujem da ćemo koalicijski sporazum potpisati krajem tjedna – kazao nam je jučer predsjednik Hrvatskih laburista Tomislav Končevski dodavši da bi navedena nova suradnja trebala imati i širu koalicijsku platformu jer se trenutačno pregovara s još nekim strankama i uglednim pojedincima koji bi se mogli priključiti koaliciji.

Končevski nije želio precizirati o kome se sve radi, ali je istaknuo kako je nova koalicija već dobila i podršku sindikata.

– Sindikati koje predvode Ozren Matijašević, Vilim Ribić i Mario Iveković podržali su platformu oko borbe za radnička prava – kaže Končevski koji otkriva da nakon izbora računaju na broj mandata koji bi im omogućavao da imaju svoj klub zastupnika u Saboru. To ocjenjuje posve realnim.

– Među ostalim strankama, vode se i pregovori ORaH-a i Hrvatskih laburista o zajedničkom izlasku na izbore jer postoji programska komplementarnost ORaH-a i Laburista. No ista komplementarnost postoji i s još nekim drugim strankama. Pregovori napreduju dobro i konstruktivno, ali sporazum o suradnji još nije sklopljen jer odluku o tome mora donijeti Glavni forum ORaH-a – kazao nam je i predsjednik ORaH-a Luka Keller. 

Dan i noć
ČAROLIJA
Najpopularnije lokacije zagrebačkog Adventa: Pogledajte kako adventska bajka izgleda danju, a kako noću
  • lana78:

    bar smo se vas rjesili i necemo vas vise gledati u saboru s obzirom da necete dobiti ni 2% glasova sad cete vidjeti svoju pravu snagu hahaha da je bar i hns s vama

  • Binga01:

    Neš' ti koalicije. Svih njih troje.