Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lešinarenje

Optužnice policajcima jer su krali kartice iz aviona Kaczynskog

avion (1)
Reuters
08.06.2010.
u 15:31

Dok su jedni pokušavail naći tragove života između krhotina aviona u kojemu je stradao cijeli vojni i politički vrh Poljske, dio policijskih specijalaca tragao je za kreditnim karticama pokojnika.

Rusko državno tužiteljstvo podiglo je optužnice protiv četvorice pripadnika specijalnih policijskih jedinica, koje se tereti da su nakon pada aviona s poljskim državnim vrhom ukrali jednu kreditnu karticu. Bloomberg navodi da je nakon pada aviona u Smolensku, u kojem je 10. travnja stradalo 96 osoba iz vojnog i političkog vrha Poljske, kartica korištena tri puta te da je s nje potrošeno 60.345 rubalja (1890 dolara).

Moscow Times piše da je vlasnik kartice bio Andrzej Przewoznik, 46-godišnji povjesničar, koji je također poginuo u nesreći. Moscow Times piše i to da je riječ o velikoj sramoti po rusku policiju, koja je opterećena korupcijom, a zbog čega je predsjednik Dmitrij Medvedev u prosincu naredio temeljito pročišćavanje. Do počinitelja se došlo “brzinom svjetlosti”, pri čemu su surađivali poljska Agencija za unutarnju sigurnost te ruske posebne službe.

Ključne riječi

Komentara 3

ST
standup
01:26 09.06.2010.

,,,aj, mizerijo i bogu si teska..bi reka Dudek..!!..

OB
-obrisani-
04:47 09.06.2010.

A u koga su PUCALI ????????????????????????????????????????????? YouTube-PIERWSZE NAGRANIE ! Wrak samolotu jeszcze płonie , jest to nagranie kilka minut po tragedii

DU
Deleted user
15:55 08.06.2010.

Koliko mi je znano, plaća ruskih pripadnika specijalnih postrojbi je u rangu 200 dolara mjesečno i ne čudi me da su posegnuli i za time. Naime, sjetite se havarije podmornice Kursk i podatka da su mornari na Kursku imali plaće nešto ispod 100 dolara mjesečno što je ipak u strahovitoj disproporciji s vrijednosti plovila u rangu najmanje 1 mlrd dolara, zar ne? Inače, slično se dogodilo i u znanoj avionskoj nesreći kod Dubrovnika kad je poginuo visoki američki administrativac Brown - s tom razlikom da je raznesen cash i nakit, a nije bilo naknadnih prijevara u sferi kartica, barem onih koje su bile registrirane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije