Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokušaj teškog ubojstva

Optužnica za napad na zaštitare: Pucali iz kalašnjikova, oteli 774.000 kune utrška

16.04.2020.
u 15:25

Prepad se zbio 21. listopada oko 14 sati, na lokalnoj cesti između Koprivne i Hrastina. Trojac je znao kako će njome proći dvojica zaštitara u vozilu zaštitarske tvrtke iz Slavonskog Broda, s prikupljenim novcem iz obližnjih trgovina

Podignuta je optužnica protiv trojca koji je jesenas kod Đakova pucao na zaštitare tvrtke Aleph Tau te ih potom opljačkao, a tereti ih se za dva pokušaja teškog ubojstva.

Riječ je o muškarcima u dobi od 54, zatim 27 te 24 godine. Najmlađi je od njih, poznato je od ranije, Ilija Ćorić, bivši zaštitar iste firme. Prepad se zbio 21. listopada oko 14 sati, na lokalnoj cesti između Koprivne i Hrastina. Trojac je znao kako će njome proći dvojica zaštitara u vozilu zaštitarske tvrtke iz Slavonskog Broda, s prikupljenim novcem iz obližnjih trgovina.

Dvojica pucala, treći dežurao

- U nakani da zaštitare liše života i okoriste se uzimanjem sveg novca i drugih vrijednih predmeta koje pronađu, naoružani s dvije automatske puške automobilom su se dovezli do navedenog mjesta. Sukladno dogovoru, prvookrivljenika se tereti da je ostao u blizini automobila kako bi dojavio nailazak zaštitarskog vozila i osigurao bijeg, a za to su vrijeme drugookrivljenik, naoružan "kalašnjikovom", i trećeokrivljenik, s automatskom puškom neutvrđene marke i kalibra, čekali u šumi. Bili su maskirani tzv."fantomkama" na glavama - navodi se u optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku.

VIDEO: Policija nastavlja istragu nakon oružane pljačke

Kada im se približio zaštitarski kombi, u kojem su bili 29-godišnji vozač i 42-godišnji suvozač, okrivljenici su izašli na cestu te iz automatskog oružja rafalnom paljbom ispalili najmanje 17 metaka u smjeru kombija. Vozač je pri tome teže ozlijeđen.

- Nakon zaustavljanja vozila, okrivljenici su došli do zaštitara te držeći u rukama automatske puške usmjerene prema njima, zatražili od njih da im predaju mobitele i službene pištolje te kofer s prikupljenim novcema što su oni u strahu za život i učinili te im predali svoja dva mobitela, dva službena pištolja i kofer u kojem je bio utržak iz obližnjih trgovina, vlasništvo trgovačkog društva iz Sesveta u iznosu od 773.957,92 kuna - stoji, dalje, u optužnici.

Zapovjedili su, potom, zaštitarima da legnu na trbuh licem prema tlu, pa su pobjegli. 

Traže produljenje istražnog zatvora

Tereti ih se da su oštetili vozača za 700 kuna, suvozača za 1100 kuna, trgovačko društvo za zaštitu osoba i imovine iz Slavonskog Broda za 4000 kuna te tvrtku iz Sesveta za 773.957,92 kuna.

1/14

Državno odvjetništvo predložilo je produljenje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
15:54 16.04.2020.

Trideset godina zatvora pa će u buduće razmisliti.

DO
dokrastavca
16:44 16.04.2020.

Steta da ce ova radno sposobna trojka zivjeti na proracunu desetak godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije