Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka suda

Optužnica za Fima grupu spojena sa slučajem Spice

'21.03.2012., Zagreb - Na zupanijskom sudu nastavljeno je sudjenje u aferi Spice, Podravka. Darko Marinac Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
Marko Lukunić/PIXSELL
05.09.2013.
u 20:05

Marinac, Romac i Horvat teretili su se da su 2007. iz Fima grupe izvukli 17 milijuna kuna, te da im je paravan bila Vidićeva firma

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem suca Ivana Turudića potvrdilo je jučer optužnicu protiv Darka Marinca i Saše Romca, bivših Podravkinih menadžera, inače optuženih i u aferi Spice, koje se tereti da su zajedno s Milanom Horvatom iz Fima grupe, iz tog poduzeća, 2007. izvukli 17 milijuna kuna.

Obzirom da su Marinac, Romac i Horvat optuženi u aferi Spice, odlučeno je i da će se ta optužnica pripojiti predmetu Spice, za koje je suđenje u tijeku na zagrebačkom Županijskom sudu. U tom postupku ih se pak tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, kojom je Podravka oštećena za oko 400 milijuna kuna, a kako tužiteljstvo sumnja da je i 17 milijuna kuna izvučenih iz Fima grupe zapravo platila Podravka kroz razne kredite, spajanje optužnica bio je logičan slijed.

U postupku je uz Marinca, Romca i Horvata bio optužen i Boris Vidić, bivši vlasnik City Expressa, no on je priznao krivnju te je uvjetno je osuđen na 11 mjeseci zatvora. Njegova tvrtka je, prema stavu USKOK-a, poslužila kao paravan za izvlačenje novca iz Fima grupe. 

>>Ankica Mamić traži stečaj Validusa i kamate

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije