Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI MAROF

Optužnica protiv vlasnika pasa koji su izgrizli četvero ljudi

Pas
Pixabay
01.02.2017.
u 09:30

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu tereti ga da je u svojoj kući i dvorištu u Novom Marofu bez nadzora i primjerene ograde držao dva njemačka ovčara.

Vlasnik pasa iz Novog Marofa zaradio je optužnicu zbog produljenog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu tereti ga da je u svojoj kući i dvorištu u Novom Marofu bez nadzora i primjerene ograde držao dva njemačka ovčara. 

Psi su 31. listopada prošle godine napali, izgrizli i izgrebli po leđima i nogama trojicu maloljetnika, a 17. studenog jedan od pasa ugrizao je jednu osobu i nanio joj otvorenu ranu lijeve noge. Vlasnik (46) je znao da se radi o opasnim psima koji su i prije pokazivali agresivno ponašanje, pa je u više navrata bio i prekršajno kažnjavan.

>> Teško je ozlijeđena: Pas ugrizao djevojčicu za lice

Komentara 9

MA
marijaqwer
10:07 01.02.2017.

Vlasnik je i prije prekršajno kažnjavan za isto djelo. To pokazuje da zakon nije dobar. Vlasnike treba kazniti za ovakve prekršaje ali treba poduzeti dodatne mjere da se to ne nastavi : treba provjeriti da li takav prekršitelj nastavlja neodgovorno držanje ili je poduzeo mjere da se slučaj ne ponovi. Ako vlasnik ne promjeni ponašanje treba se umješati država radi zaštite i sigurnosti građana.

IR
IRA
16:48 01.02.2017.

To ( na slici ) nije njemacki ovcar, kao prvo, a kao drugo pas nije kriv. Zasto mu nisu oduzeti, a njemu zabranjeno drzanje bilo kakve zivotinje ? IRA

Avatar plejer_as
plejer_as
02:10 02.02.2017.

treba ga optužit i za nezakonito razmnožavanje pasa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije