Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raduje se optužnici

Klemma terete da je iz tvrtke izvukao oko tri milijuna kuna te utajio oko 600.000 kn poreza

Josip Klemm
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
08.05.2015.
u 22:45

– Kratko i jasno, radujem se optužnici – bilo je sve što je Klemm htio reći o optužnici koja je protiv njega podignuta.

Josip Klemm, vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm security, predsjednik Udruge specijalne policije te jedan od istaknutijih vođa braniteljskog prosvjeda iz Savske 66, optužen je  da je između 2005. i 2007. iz svoje tvrtke Klemm security pomoću i preko Radovana Štetića, kojem se svojevremeno sudilo u procesu tzv. zločinačkoj organizaciji, izvukao 2,96 milijuna kuna te da je pritom utajio 593.426 kuna poreza na dobit.

Optužnicu je danas nakon jednogodišnje istrage podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu. Osim Klemma optuženo je još pet osoba a među njima i Štetić, koji je nakon izbijanja ove priče u javnost lani bio pobjegao te se jedno vrijeme skrivao u BiH. No koncem prošle godine je po tjeralici uhićen u Mostaru te je u međuvremenu izručen Hrvatskoj. I Klemm je zbog ovoga za što je sada optužen bio uhićen prije godinu dana. No tužiteljstvo tada nije tražilo da se on pritvori jer je iznio opširnu obranu te je priznao krivnju. Tada se špekuliralo i da je Klemm s tužiteljstvom sklopio neformalnu nagodbu - priznanje djela za manju kaznu - a je li to točno ili se možda u međuvremenu predomislio, vidjet će se kada na zagrebačkom Županijskom sudu bude zakazano optužno vijeće.

– Kratko i jasno, radujem se optužnici – bilo je sve što je Klemm htio reći o optužnici koja je protiv njega podignuta.

Tužiteljstvo inače smatra da je Klemm bio taj koji je osmislio način izvlačenja novca iz svoje tvrtke i to tako što je tvrtkama koje je pronalazio Štetić isplaćivao novac za fiktivne usluge. Vlasnici tih tvrtki, koji su sada također optuženi, potom su taj novac podizali te su ga vraćali Štetiću ili Klemmu.   Štetić je inače već bio optužen te osuđen na tri godine zatvora za sličnu prevaru, no taj mu je put jedan od partnera  u zločinu bio Saša Burušić, sin načelnika PU zagrebačke Gorana Burušića.

>> Državi ukrali 51 milijun kuna poreza

Komentara 243

RU
rudvanvart
22:47 08.05.2015.

Vlasnik index-a Matija Babić je oprao 5 milijuna izravno pod svojim imenom. Klemm ne mora brinuti, dobit će uvjetnu kaznu kao i Matija Babić. Za takvu sudsku praksu je najzaslužniji Zoran Milanović koji je spašavao Babića od zatvora. Index je sada glavni Milanovićev medij, ali i Pavić se jako sa svojim novim prtalom trudi u ulizivanju Milanoviću. Međusobno se Babić i Pavić natječu tko više voli Milanovića.

DU
Deleted user
22:59 08.05.2015.

Udbaška posla, gore nego u Jugoslaviji.

FI
Fisherman
22:58 08.05.2015.

Jednogodisnja istraga za nesto sto se desilo prije 10 godina.....pravosude opet optuzuje po politickom kljucu.Sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije