Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

Optužnica protiv Merčepa - osobno je naređivao ubojstva i mučenja

merčep
09.06.2011.
u 21:47

Njegovi su podređeni lišili slobode 52 osobe, od kojih su 43 ubijene, a tri se vode kao nestale.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Tomislava Merčepa zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, izvijestio je DORH na svojim internetskim stranicama.

Optužnicom ga se tereti da je od 8. listopada do sredine prosinca 1991. kao zapovjednik pričuvne postrojbe MUP-a stacionirane u Pakračkoj Poljani i na Zagrebačkom velesajmu, te kao savjetnik u MUP-u, osobno naređivao mučenja i ubojstva te nezakonito lišavanja slobode civila. Također ga se tereti da je, znajući da njegovi podređeni muče i ubijaju civile, nezakonito ih zatvaraju, pljačkaju i zlostavljaju, propustio poduzeti mjere da spriječi takvo nezakonito ponašanje.

Njegovi su podređeni, navodi se u optužnici, na širem području Kutine i Pakraca te u Zagrebu nezakonito lišili slobode 52 osobe, od kojih su 43 osobe ubijene, a tri se vode kao nestale.

Županijsko je odvjetništvo, zbog teških okolnosti počinjenja djela, predložilo produljenje pritvora. Merčep je uhićen 10. prosinca prošle godine, no zbog teškog zdravstvenog stanja odmah je bio smješten u Bolnicu za osobe lišene slobode, a nedavno je prebačen u toplice.

Komentara 424

AN
Andreeejjj
19:58 12.06.2011.

Pa šta je \"minusari\", ne želite prihvatiti ISTINE???? Merčep, iskompleksirani kepec, patološki ubojica, gospodar smrti i grabežljivi patuljak, ubijao je samo civile, pa čak i Hrvate, iz svoje postrojbe...taj isti Merčep pas rata, koji sebe proglašava \" mali Napoleon\"! Pokrao i otimao je sve šta se moglo, ubijao čak i djecu, curicu ZEC sa tek 12 godina, kao i njenu obitelj?! Šta ga branite, znaći niste ništa bolji od tog patološkog ubojice i sejaća smrti! Pitajte njegove egsekutore Mikolu, Hodaka, Bajramovića, Rimca, itd, itd....

CA
CakicSRB
03:04 08.07.2011.

Braćo Srbi-Hrvati-Bošnjaci iliti Braćo Pravoslavci-Katolici i Muslimani ako je za vas Hrabrost Braniti svoj Dom ili Državu ili Porodicu a pri tome ubijati DECU onda se STIDITE SVI DO JEDNOGA jer žalosni su oni ljudi koji takve stvari veličaju iu i pravdaju time da su se morali braniti tako sto će ubiti Devojčicu od 12-god.. Zločine netreba nikada Zaboraviti ali mi moramo jednom prestati da se svetimo jedni drugima i tražiti razoge u Prvom Svetskom ili u Drugom Svetskom ratu i u drugim ratovima kako bi se samo SVETILI, jer hteli mi ili ne Mi smo prve Komšije i trebamo da Živimo i Moramo da Živimo jedni sa drugima Pozzz iz Srbije i

Avatar Nikad robom
Nikad robom
18:16 10.06.2011.

napokon da i ovog harmonikaša optuže...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije