Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALI NA TOVARNIKU

Optužnica dvojici 26-godišnjaka iz Srbije jer su preko Hrvatske švercali 255,5 kilograma marihuane

Marihuana
Foto: Policija
06.11.2019.
u 15:13

Uskok je na osječkom Županijskom sudu podigao optužnicu protiv dvojice 26-godišnjaka iz Srbije, a za jednog od njih zatražio je produljenje istražnog zatvora

Zbog šverca više od 255 kilograma marihuane u sastavu zločinačkog udruženja, protiv dvojice državljana Srbije, obojica u dobi od 26 godina, USKOK je podigao optužnicu pred osječkim sudom. Tereti ih se da su se, od lipnja 2018. do 8. studenoga 2018., na graničnom prijelazu Tovarnik, u Srbiji i Njemačkoj, povezali u zajedničko djelovanje s više zasad nepoznatih osoba iz Srbije i Njemačke. Cilj je bio preprodaja marihuane unaprijed dogovorenim kupcima na ilegalnom tržištu država Europske unije.

- Okrivljenici su od zasad neutvrđenih osoba u Srbiji nabavili najmanje 255,45 kilograma marihuane upakirane u 324 paketa koje su sakrili u za tu namjenu preinačen prostor u krovu prikolice teretnog vozila - naveo je USKOK.

Drugookrivljenik je, kao zaposlenik tvrtke u čijem je vlasništvu priključno vozilo, u cilju prikrivanja krijumčarenja droge dogovorio prijevoz legalnog tereta iz Srbije u Njemačku.

- Pa su utovarili legalni teret u teretni prostor prikolice i pribavili carinsku dokumentaciju za legalnu robu. Potom se prvookrivljeni teretnim vozilom i priključenom prikolicom uputio unaprijed dogovorenom rutom iz Srbije preko Hrvatske prema Njemačkoj, ali je 8. studenoga 2018. zaustavljen na graničnom prijelazu Tovarnik, gdje je pronađena navedena količina marihuane - dodao je USKOK.

Ključne riječi

Komentara 3

TO
Toni66
15:41 06.11.2019.

Kako su ih uhvatili ti carinici lukavi ??? imali su zaista previše toga do Boga; pa su dio vreća držali na krilu kod sebe pa čak i vozač ispod volana ... Njima su rekli da se radi o bijkama sadnicamacama za rasadnik bilja za Božić

TO
Toni66
15:32 06.11.2019.

Optužnica dvojici 26-godišnjaka iz Srbije jer su preko Hrvatske švercali 255,5 kilograma marihuane To je najgluplji potez te mlade mogu najduže osuditi .. Dragi šverceri za to se angažira starac samac koji je i smrtno bolestan ili još gore ,re , pa što god to bilo još gore ? sa jednim možda stopistom .. Da je rizik jednak nuli ; uspijeha u lječenju ... A ne djeca naivni mladići sumnjivci broj 1 sad u zatvor na Hrvatske čučćvce.. mulci .................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije