Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTETA OD 130 MIL. kn

Optuženi u aferi oko PET ambalaže niječu krivnju

PET ambalaža,Vinko Mladineo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
04.06.2014.
u 12:49

USKOK ih tereti da su se od početka 2006. do 2009. u Podrutama, Metkoviću i Zadru povezali u zločinačko udruženje čiji je cilj bio da kroz sustav prikupljanja PET ambalaže sebi i svojim društvima pribave znatnu imovinsku korist

Nismo krivi! kazali su optuženici u aferi PET ambalaža kojima je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje u aferi u kojoj ih se tereti za štetu od 130 milijuna kuna. Na optuženičkoj klupi je šest osoba, među kojima su “kraljica PET ambalaže” Barbara Bešenić (69), njezin sin Krunoslav Bešenić (49), Dragan Mioč (44), Miho Zrnić Marinović (57), Vinko Mladineo (71), bivši šef Fonda za zaštitu okoliša te jedan državljanin BiH i još tri poduzeća.

USKOK ih tereti da su se od početka 2006. do 2009. u Podrutama, Metkoviću i Zadru povezali u zločinačko udruženje čiji je cilj bio da kroz sustav prikupljanja PET ambalaže sebi i svojim društvima pribave znatnu imovinsku korist, i to tako što su dvostruko naplaćivali PET ambalažu koja nije bila prikupljena i predana koncesionaru, čime su oštetili Fond za najmanje 130 milijuna kuna.

Mladinea se tereti i da je poduzeću Barbare Bešenić neosnovano otpisao dug od 1,3 milijuna kuna, oštetivši za taj iznos Fond. Optužba i obrana iznijeli su uvodne  govore, a suđenje se nastavlja u četvrtak čitanjem dokumentacije koja je sastavni dio optužnice.

>>Mladineo prijavio Kalamburu, jer su mu rekli da je vodila podjelu novca

>>Mladineova grupa četiri je godine potkradala državu na PET ambalaži

Komentara 2

Avatar pf
pf
13:25 04.06.2014.

Tipićno HaDeZeovski. Kleptomani,a boluju od amnezije.

BE
berija
15:39 04.06.2014.

Milanović kaže da nije pratio linića. Tko vjeruje njemu, trebao bi vjerovati i ovima. Ili samo HDZ-ovci lažu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije