Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Ipsilon

Optužena: Da sam na mjestu tužiteljice, sama bih odstupila

'09.05.2011. Rijeka  -  Pocelo sudjenje u slucaju Ipsilon, odnosno prvoptuzenom Drazenu Golemovicu i jos osmero osoba protiv kojih je USKOK u listopadu 2009. podignuo optuznicu zbog vise kaznjivih dje
'Goran Kovacic/PIXSELL'
06.06.2011.
u 17:34

Davorka Smoković sumnja u pristranost tužiteljice USKOK-a zbog priznanja optuženih i jer je pila kavu s odvjetnikom D. Golemovića

Kao i prije mjesec dana na početku, tako je i u ponedjeljak u nastavku postupka koji se na riječkome Županijskom sudu vodi protiv Dražena Golemovića, kontroverzna graditelja istarskih vila, i njegovih suradnika iz korupcijske mreže – policajaca, carinika, bivše općinske državne odvjetnice i poreznog pročelnika – zatraženo izuzeće zamjenice ravnatelja USKOK-a Sajonare Čuline. Optužena bivša državna odvjetnica Davorka Smoković, naime, smatra da bi se S. Čulina trebala sama povući. Ona bi, da je na njezinu mjestu tužitelja, to učinila, a sve zbog sumnje u pristranost.

– Imam informaciju da se S. Čulina u stanci prošle rasprave sastala s odvjetnikom optuženog Golemovića Ljubom Pavasovićem Viskovićem, popili su kavu, a bio je s njima i odvjetnik Prodanović koji se svojedobno žalio Mladenu Bajiću na moj rad – obrazložila je D. Smoković. Pritom je dodala i da je S. Čulina u drugom postupku koji se vodi protiv nje svjedok, a nije zaboravila reći i kako joj je sumnjivo da su Golemović i većina optuženika sada priznali krivnju, a na početku istrage govorili su da su nedužni. Prozvana Čulina, pak, istup optužene smatra načinom njezine obrane.

U nastavku rasprave sudac Saša Cvijetić pročitao je iskaze u istrazi saslušanih 46 svjedoka za koje su se i optužba i obrana složile, a riječ je o prijateljima i znancima optuženika, kolegama s posla, policajcima, carinicima, poreznim inspektorima koji su bili u vezi s optuženima, imali spoznaja o njihovim poslovima, nadzirali ih, bili u pretragama stanova ili kontroli poslovanja Golemovićevih poduzeća, a vezano za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, nezakonita posredovanja te davanja i primanja mita za koja se optuženici terete.

U nastavku suđenja predviđeno je preslušavanje 17 sati snimki tajnog praćenja, no za obranu je to nepotrebno pa će sud o zahtjevu odlučiti naknadno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije