Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
britanski mediji

Optužba: Coulson plaćao za informacije o kraljevskoj obitelji

brooks
Reuters
20.11.2012.
u 15:16

Rebekah Brooks, bivša izvršna urednica News Internationala, i Andy Coulson, bivši direktor komunikacija britanskog premijera, bit će optuženi zbog nezakonitog plaćanja dužnosnicima za dobivanje informacija.

Rebekah Brooks, bivša izvršna urednica News Internationala, i Andy Coulson, bivši direktor komunikacija britanskog premijera, bit će optuženi zbog nezakonitog plaćanja dužnosnicima za dobivanje informacija, piše Telegraph.

Coulson je optužen da je plaćao za telefonske brojeve visokog plemstva te brojeve njihova osoblja. Coulson, koji je nekada uređivao News of the World, bit će optužen po dvije točke optužnice za urotu s bivšim urednikom Cliveom Goodmanom.

Sumnja se da su se između kolovoza 2002. godine i siječnja 2003. godine udružili kako bi ilegalno dobili informacije o kraljevskoj obitelji i ljudima koji žive u Buckinghamskoj palači.

Bivša urednica News Internationala Rebeka Brooks bit će optužena za nezakonito plaćanje javnim dužnosnicima za informacije tijekom njezina rada u The Sunu. Brooks, koja je bila urednica i u News of the Worldu i u The Sunu, bit će optužena zajedno s bivšim glavnim reporterom The Suna Johnom Kayem zbog nezakonitog plaćanja zaposlenici britanskog ministarstva obrane Bettini Jordan-Barber.

Optužbe su podnesene nakon što je Veliku Britaniju prošle godine pogodio medijski skandal u koji je bio upleten tabloid News of the World Ruperta Murdocha, koji su Brooks i Coulson uređivali prije nego su preuzeli poslove izvršnog direktora News Internationala i prije nego što je Coulson počeo raditi za vladu.

Britanci su bili bijesni kada se prošle godine doznalo da su novinari News of the Worlda rutinski hakirali telefone i plaćali mito kako bi došli do informacija.

>>Cameron šefici tabloida: Bilo je super jahati tvog divljeg konja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije