Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekid proizvodnje?

Opskrba plinom u južnoj zoni ponovno ugrožava tvrtke

Oberndorfer je ambiciozno ulagao u Sisku, ali ...
16.11.2012.
u 13:02

Rješenje bi bilo tek kada bi ovlaštene tvrtke preuzele distribuciju svih energenata

Još uvijek neriješeno pitanje distribucije nekih energenata u sisačkoj Južnoj industrijskoj zoni, prepreka je mogućim novim ulaganjima, ali i ozbiljno ugrožava opstanak nekih tvrtki. Na taj je problem nedavno upozorila tvrtka Oberndorfer, kojoj prijeti obustava isporuke plina.

Ulaganja pod upitnikom

Austrijski se proizvođač betonskih proizvoda s velikim ambicijama upustio u jednu od rijetkih greenfield investicija u Sisku, s namjerom da postupno proširuje proizvodnju i zapošljava sve veći broj radnika. Sada su, međutim, ugrožena i postojeća 23 radna mjesta jer ih je talijanski ABS, novi vlasnik željezare, obavijestio kako distribucija plina nije trajno riješena.
U ABS-u potvrđuju kako unatoč njihovom upozorenju, dosad nije ništa učinjeno da distribuciju plina preuzme za to ovlaštena tvrtka, ili da se za taj posao registrira ABS. Jedino bi na taj način, kako kažu, distribucija plina bila trajna i legalna. O mogućnosti obustave isporuke plina, što bi značilo i prekid proizvodnje, predstavnici Oberndorfera obavijestili su i sisačku gradsku upravu, koja se našla u ozbiljnom problemu. Naime, bez nužne infrastrukture poslovna zona ne može funkcionirati, a pozivi novim investitorima postaju bespredmetni.
U takvoj situaciji, gradonačelnik Dinko Pintarić uputio je obavijest pomoćniku ministra gospodarstva Alenu Levariću, generalnom direktoru ABS-a Andreu Landiniju i predsjedniku uprave PLINACRO-a Mladenu Antunoviću.

Poziv gradonačelnika

“Usprkos svim dosad održanim sastancima i donesenim zaključcima, situacija s opskrbom energentima u Južnoj industrijskoj zoni na odgovarajući način ne zadovoljava potrebe svih korisnika. Stoga vam se ponovo obraćam sa zahtjevom da poduzmete sve potrebne mjere kako bi se osigurala nesmetana, redovna opskrba energentima (plinom i električnom energijom) svih proizvodnih pogona u Južnoj industrijskoj zoni. Ne dozvolite da se sudbina preostalih radnih mjesta, kao i egzistencija obitelji zaposlenika u prostoru Južne industrijske zone ponovo dovodi u pitanje”, stoji u dopisu Dinka Pintarića.

Komentara 2

RP
rođen_prekjučer
13:59 16.11.2012.

mene zanima što se radilo prošli i pretprošli mandat, nego sada se moli riješenje od sdp, protivnika a kada su bili pravi hrvatski demokrate na vlasti ništa se nije moglo poduzeti, evo vam sisačkog apsurda- zovemo investitore da dođu uu tobože najpovoljniju poduzetničku zonu ali bez najosnovnijih sredstava za rad, pa što će ti struja, voda ili plin zar ti nije dosta što si došao uložiti u grad velikih pobjeda.

IB
istina_boli
13:15 17.11.2012.

Ma sto ce nam plin, imamo generale. Sad ce sve da bude tip top, na svom mjestu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije