Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maturanti luduju

Oproštaj od škole uz narodnjake, rock, ali i Johanna Straussa

17.05.2016., Slavonski Brod - Veseli i mastoviti maturanti oprastaju se od srednje skole te se spremaju za zavrsnu svecanost na gradskom Korzu.  Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/10
18.05.2016.
u 06:49

Učenici jedne riječke škole pozirali s rukama podignutim u nacistički pozdrav

– Znamo da su pred nama pravi životni izazovi i problemi, ali oni mogu još malo pričekati. Zadnji dan škole najvažnije je dobro se zabaviti – rekla je maturantica Valentina Jozić dok je s ekipom iz razreda pratila izbor najmaštovitije i najluđe maturantske odjeće na norijadi u Slavonskom Brodu. Razigrani Rimljani, vrtni patuljci, gusari, stjuardese, Indijanci, faraoni... preplavili su jučer i gradske ulice diljem Hrvatske.

Plesalo se i salonsko kolo

Pjevalo se i plesalo, ne samo uz taktove narodnjaka već i pop i rock glazbe. U Osijeku, Varaždinu i Vukovaru 2100 maturanata zaplesalo je kadrilu, sudjelujući u rušenju svjetskog rekorda u masovnom plesu. Četiristotinjak maturanata okupiralo je varaždinski Korzo i zaplesalo uz “Fledermaus” Johanna Straussa mlađeg. Osječki su maturanti zabavu nastavili na lijevoj obali Drave uz nastupe DJ-a i Opće opasnosti. “Di su pare”, pisalo je na majicama razreda koji se našalio na račun političara. Maturanti su zaplesali i u Valpovu, Belom Manastiru, Donjem Miholjcu, Našicama i Đakovu, a prvi put i u Vukovaru, gdje se u kadrili okušalo stotinjak mladih iz četiri škole. Grad je za norijadu izdvojio oko 30.000 kuna, a gradonačelnik Ivan Penava poručio im je da je život borba i da se nada da će ostati u svom kraju. I sisački maturanti proslavili su svoj ludi dan. Sve je, srećom, prošlo bez incidenata. Norijada u Splitu i okolnim mjestima nikad nije zaživjela, pa je svaki razred slavio u “vlastitoj režiji”, uglavnom s puno buke i alkohola.

– Pjevamo, pijemo i veselimo se – komentirali su mladi, koji su se za zabavu snalazili kako su znali. Karlovački gimnazijalci su točno u podne otplesali salonsko kolo, ples iz 18. stoljeća, koje se plesalo i u Koprivnici.

Coolijada u Čakovcu

U Čakovcu je 13. godinu zaredom održana Coolijada, jedinstvena manifestacija za maturante u organizaciji koje sudjeluje i – policija. Cilj je dobra zabava sa što manje alkohola. Organizirane su i građanske ophodnje po parkovima u kojima su, uz policajce, sudjelovali i roditelji.

– Ne smeta nam što nas mame i tate kontroliraju. Neće se ljutiti ako malo popijemo jer samo je jednom u životu čovjek maturant – kažu mladići iz Tehničke škole Čakovec, odjeveni u plave radničke kombinezone. Većini njih će to uskoro biti i radna odjeća jer se odmah planiraju zaposliti. Naravno, ako posla bude. Ipak, bilo je i incidenata, pa su tako učenici jedne riječke škole pozirali ispred antifašističkog spomenika s rukama podignutima u nacistički pozdrav i fotografiju objavili na Facebooku. U Dubrovniku je učenik pao s krova automobila i ozlijedio ruku.

Komentara 2

DU
Deleted user
07:17 18.05.2016.

Forza Fiume!!

DU
Deleted user
08:05 18.05.2016.

Super! Osijek rokerski s Općom opasnosti a primitivci u Zagrebu sa cajkom Lanom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije