Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Puše jak vjetar

U Gospiću gotovo pola metra snijega. Nesreća na zagrebačkoj obilaznici, kolona oko 5 km

Foto: Čitatelj
1/8
23.01.2019.
u 10:15

Imate fotografije ili video snijega? Šaljite nam na javi@vecernji.net

Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji i središnjoj Hrvatskoj. Moguća je poledica. Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj Hrvatskoj i Baranji, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Čeglje-Karlovac-Zagorje-Vaganac-Udbina-Gračac-Knin te staru cestu kroz Gorski kotar između Karlovca i Kikovice (DC3). U priobalju puše jak vjetar, povremeno s olujnim udarima

Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jakuševec i Kosnica u smjeru Bregane vozi se u koloni od oko 5 km, vozila su na zaustavnom traku.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te ne kreću na put bez propisne zimske opreme, javlja HAK.

Imate fotografije ili video snijega? Šaljite nam na javi@vecernji.net

Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa se vozači mole za strpljenje i razumijevanje. Podsjećaju se vozači ostalih teretnih vozila da na području pojedinih policijskih postaja prometna policija može i njih isključivati iz prometa, ovisno o trenutnim meteorološkim prilikama i sigurnosnoj procjeni. Sve sudionike u prometu molimo za razumijevanje, kao i da poštuju upute prometne policije. 

Za sve skupine vozila otvorene su autoceste:

A1 Zagreb-Split-Ploče;

A6 Rijeka-Zagreb.

Za sav promet zatvorene su:

državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Samo za osobna vozila otvorena je:

državna cesta DC25 Gospić-Karlobag.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle (I. skupinu vozila). Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta na pojedinim cestama.

Danas će prema prognozi DHMZ-a biti pretežno oblačno uz povremenu oborinu, osobito u zapadnim krajevima. Na kopnu će većinom padati snijeg. Na Jadranu kiša, na jugu lokalno i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, a na sjeveru i susnježica i snijeg. Sunčana razdoblja moguća su uglavnom poslijepodne na istoku i jugu. Vjetar na kopnu većinom slab. Na sjevernom Jadranu jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, koja će tijekom dana prolazno oslabjeti. Najviša temperatura od -3 do 3, na srednjem i južnom Jadranu uglavnom od 5 do 10 °C, a na sjevernom malo niža.

Foto: DHMZ/Screenshot

Od četvrtka do subotu bit će promjenljivo, u unutrašnjosti pretežno oblačno. Na Jadranu mjestimična kiša uz mogućnost susnježice, a na kopnu povremeno snijeg, glavninom u istočnoj i gorskoj Hrvatskoj. Vjetar slab i umjeren, u petak ponegdje i jak sjeveroistočni i sjeverni, na Jadranu će posvuda zapuhati jaka, podno Velebita i olujna bura s orkanskim udarima, osobito u petak. Hladno s temperaturom uglavnom malo nižom od prosjeka.

Foto: Screenshot/DHMZ

Prema podacima DHMZ-a od 7 sati u Gospiću je palo novih 19 centimetara snijega i trenutno je ukupna visina 48 centimetara. Na Plitvičkim jezerima ima 15 cenitmetara novog snijega, ukupno 40.

U Ogulinu ima ukupno 26 centimetara snijega (13 novog), a u Otočcu 23 (15 novog).

Tuča u Dalmaciji

Jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je noćas većinu Dalmacije. Kako javljaju brojni čitatelji, u nekim dijelovima Dalmacije bilo je i obilne tuče, piše Dalmacija Danas. Prema podacima meteorološke postaje Omiš, u ponoć je na omiškom području palo 12 mm oborina, a kiša i sada pada u većem dijelu Dalmacije.hr

Pogledajte video:  Vidio je da nešto viri iz snijega pa zaustavio vlak i krenuo u spašavanje

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Mladen_Podnar
Mladen_Podnar
09:16 23.01.2019.

Konačno jednom u Lici pada više nego u Gorskom Kotaru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije