Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEGDJE SKLISKI KOLNICI

Oprezno u prometu: Stvaraju se nove gužve u Hrvatskoj, na granicama se čeka do tri sata

06.08.2021.
u 18:28

Potreban je dodatni oprez i strpljenje, javlja HAK na svojim stranicama

Mokrih i skliskih kolnika od kiše ima mjestimice u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Povremene smetnje, vožnja u koloni ili kraći zastoji zbog veće gustoće prometa mogući su na pojedinim dionicama Jadranske magistrale (DC8) na prilazima turističkim središtima i mjestima, Krčkom mostu (DC102), zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (B8), Istarskom ipsilonu (B8) u zoni tunela Učka, kod čvora Matulji, u blizini tunela i odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta.

Potreban je dodatni oprez i strpljenje, javlja HAK na svojim stranicama. 

Povećana gustoća je prometa na autocesti A1 između naplatne postaje LUČKO i čvora BOSILJEVO II u oba smjera, a zbog prometne nesreće koja se dogodila između čvora Karlovac i Jastrebarsko, promet se odvijao jednom prometnom trakom. Kako govori HRT, u jednom je trenutku u smjeru Zagreba kolona bila duga čak 17 kilometara.

Velike gužve stvorile su se i na graničnim prijelazima. Na ulazima i izlazima u Bosnu i Hercegovinu čeka se od 30 minuta pa do sat vremena, dok je na prijelazu Macelj u smjeru Slovenije stajanje i do tri sata. 

Osim toga, na naplatnoj postaji Trakošćan u smjeru Slovenije stvorila se gužva od oko dva kilometra, a kolona teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo u smjeru Srbije gužva je dugačka oko jedan kilometar. 

Zatvorene su i dvije državne ceste. Cesta Selnica - Sveti Martin na Muri zatvorena je zbog prometne nesreće, dok je cesta Ćepikuće-Trnova u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zatvorena zbog požara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije