Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glas savjesti

Oprez vam mora biti na prvome mjestu, a ne nabrijani motor i auto

'11.04.2011. Srednja skola Krapina - Josip Komorcec Pepek, zupnik iz Bedekovcine inace strastveni vozac motora odrzao je zainteresiranim  ucenicima predavanje kako se ponasati na cesti. Photo: Matija
'Matija Topolovec/PIXSELL'
13.04.2011.
u 08:57

- Prema službenim pokazateljima, 30 posto mladih vozača na cestama uzrokuje prometne nesreće, naglasio je Darko Putnik, vlasnik autoškole

Mladi srednjoškolci i polaznici autoškole Zebra koja djeluje upravo u prostoru Srednje škole Krapina imali su priliku čuti savjete iskusnog profesionalnog vozača, župnika Josipa Komorčeca Pepeka, koji je poznat i kao strastveni ljubitelj motora i oldtimera.

Čuvajte svoje i tuđe živote

Pepeku, koji je u 74. godini života, nije bilo teško uputiti se iz župnog dvora Bedekovčina do Krapine.

Ovaj vrstan propovjednik oduševio je mlade koji su upijali njegove riječi, a uspio ih je i nasmijati pričajući im o svojim dogodovštinama u dugom vozačkom stažu.

– Draga mladosti, ne tražite od motora i automobila ono što je nemoguće. Oprez vam mora biti na prvom mjestu te druženje, ljudskost i humanost, a ne nabrijani stroj. Na cesti niste sami. Čuvajte se brzina, čuvajte svoj i tuđi život. Onima koji dođu u Bedekovčinu iz svih krajeva Hrvatske i Europe uvijek poručujem: Kako ste došli ovamo, tako se morate vratiti kući jer vas ondje netko čeka - majka, sestra ili prijatelji – kazao je župnik Pepek okupljenim mladićima i djevojkama.

– Pokazatelji govori da više od 30 posto mladih vozača na cestama uzrokuje prometne nesreće zbog svoje impulzivnosti i samodokazivanja, pogotovo ako mladi vozač ima dobar auto ili motor – naglasio je Darko Putnik, vlasnik autoškole.

Vozi Hondu

Predavanje za mlade vozače upriličeno je uoči susreta motorista koji na Bijelu nedjelju sa svojim metalnim ljubimcima dođu u Bedekovčinu po Pepekov blagoslov za sretnu vožnju. Pepek danas vozi motor Hondu od 350 kubika, a u svome voznom parku ima još nekoliko oldtimera koji su svi u voznom stanju, pa ih je dao na korištenje prijateljima. Mladima u Krapini podijelio je prigodne moto-naljepnice te knjižice koje motoristima donose 25 posto popusta kod kupnje ulja. Na cestama u Zagorju već je veliki broj motorista, a iz PP Krapina najavljuju prvu jaču kontrolu brzine na početku sezone i to od 18. do 24. travnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije