Naslovnica Vijesti Crna kronika

Oprez, lažni zaposlenici Elektre pljačkaju starije sugrađanke

Policija upozorava građane da budu na oprezu i da provjere službenu iskaznicu zaposlenika koji im dolaze na kućna vrata.
14. svibnja 2010. u 11:22 19 komentara 7 prikaza
električno brojilo
Foto: PIXSELL

“Zaposlenici” Elektre ovog su se tjedna obrušili na starije Zagrepčanke koje ih, ne sumnjajući, puštaju u svoje domove koje oni drsko prazne. Jučer oko 14.25 nepoznati je muškarac pozvonio na vrata 76-godišnje M. L. i predstavio se kao zaposlenik Elektre. Kazao je starijoj ženi kako treba očitati i zamijeniti električno brojilo i da mu ona za to mora platiti nekoliko stotina kuna. Kada mu je platila, iskoristio je nepažnju pa iz njezina novčanika, koji je bio na stolu, uzeo još nekoliko stotina kuna, a zatim otišao i rekao kako će se vratitit s brojilom. Nije se vratio.

Još jedna stanarka Vrbanićeve ulice našla se na meti snalažljivog i drskog "električara", i to u srijedu oko 16 sati. Kada je na vrata stana 81-godišnje M. L. pozvonio nepoznati muškarac, ne sluteći što će je snaći, otvorila je, a muškrac koji se predstavio kao zaposlenik Elektre vrlo brzo joj je objasnio kako je došao promijeniti električno brojilo koje ona mora platiti nekoliko stotina kuna. Nakon što je završio s “petljanjem” po brojilu, iz novčanika je izvadila traženi novac, ali čim se okrenula, “električar” je zgrabio novčanik i pobjegao s 1000 kuna.

Samo dan ranije slično se dogodilo 85-godišnjoj R. O. u njezinom stanu u Ilici, ali nju je napao dvojac koji je bio puno agresivniji i odnio je veći plijen. Dvojica “zaposlenika” Elektre pozvonila su joj na vrata, a kada je otvorila, ugurali su je u stan, s vrata i ruku joj strgnuli nakit, pokupili novac i ostatak nakita u ladicama te pobjegli s oko 50.000 kuna.

Policija upozorava građane da budu na oprezu i da provjere službenu iskaznicu zaposlenika koji im dolaze na kućna vrata.

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
 • husli:

  Ma ne otvarati vrata nikom nepoznatom i bok, ako si mlađi od 15 godina ili stariji od 60 godina a oni koji moraju ući u stan neka smisle način da se obavi posao.

 • 1japan:

  meni u stan niko neće ulaziti sa iskaznicom i bez izuzev policije i to sa nalogom inače ni oni tako da me neče niko opljačkati a kad me nema u stanu onda je ukopčan alarm koga jedino može osjetiti provalnik bum i nek se j..e

 • Avatar DZvonimir@KNIN
  DZvonimir@KNIN:

  Tako neophodno i tako odvratno.