Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dnevni boravak za starije u Kutjevu

Opremanje prostora pomagao Grad i Nacionalna zaklada

Dnevni boravak za starije
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
1/4
24.01.2014.
u 14:57

Dobili smo jedan lijep prostor gdje ćemo moći provoditi različite kreativne aktivnosti - kazala je prof. Marija Zec

 

Zahvaljujući Nacionalnoj zakladi za civilno društvo te Gradu Kutjevo  je dobilo Dnevni boravaka za starije osobe. Naime, Grad se javio na natječaj Zaklade u sklopu projekta  „Zajedno za bolje – naše malo misto“ te je dobilo 208.000 kuna, a ostatak od 107.000 kuna dao je Grad.

Svrha ovog projekta, kako se moglo čuti na otvaranju je aktivno sudjelovanje u zajednici, a osobito onih koji ćele dati svoj doprinos kroz iskustva i znanje koja posjeduju kao i briga za zdravlje starijih osoba. Kroz provedu ovog projekta te boravkom i druženjem u ovim prostorijama provodit će se mnoge aktivnosti među kojima je izrada rukotvorina, izdavanje knjiga i brošura, kulturne aktivnosti kao što ples, pjevanje, sviranje, likovne aktivnosti, zdravstvena prevencija, sport, informatičko obrazovanje, druženja i putovanja, učenje stranih jezika i drugo.

-Vjerujem da će se ove prostorije itekako koristiti i da ćete dokazati da Nacionalna zaklada nije pogriješila što je podržala ovaj projekt – istaknuo je gradonačelnik Nikolić koji je pozvao sve osobe starije životne dobi da dođu u ove prostore, budu aktivni i druže se.

Nazočnima se obratila i prof. Marija Zec koja je imenovana kao predstavnica Građanskog odbora.
-Dobili smo jedan lijep prostor gdje ćemo moći provoditi različite kreativne aktivnosti. Provedbom različitih kulturnih aktivnosti želja nam je potaknuti starije sugrađane na aktivnost u zajednici, uljepšati im treću životnu dob, promovirati zavičajnost, kulturnu baštinu, suradnju s mladima i svima koji to žele. Znanje, iskustvo i pomoć svakom pojedincu potiču pozitivne ljudske vrijednosti – poručila je Marija Zec, poznata  umirovljena kutjevačka učiteljica likovnih umjetsnosti.

Dnevni boravak koji je na kraju blagoslovio kutjevački župnik Marijan Đukić bit će otvoren šest dana u tjednu. Otvaranje je pjesmom uveličao zbor umirovljenica Vetovačka grana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije