Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGLAŠEN NEVIN

Opoziv propao: Donald Trump ostaje američki predsjednik

Donald Trump je u govoru u Kongresu slavio samoga sebe
Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL
1/3
05.02.2020.
u 22:42

Po prvoj točki ga krivim smatra 48 senatora, dok 52 njih ne. Po drugoj točki ga krivim smatra njih 47, a 53 ne.

Američki predsjednik Donald Trump je u srijedu na suđenju u Senatu za njegov opoziv, odlukom 52 i 53 od sveukupno 100 senatora, očekivano proglašen nedužnim po dvije točke optužnice. 

Senatori su se pojedinačno izjašnjavali smatraju li predsjednika krivim, abecednim redom. Trump je optužen po dvije točke optužnice - za zloupotrebu ovlasti i ometanje rada Kongresa. 

Po prvoj točki ga krivim smatra 48 senatora, dok 52 njih ne. Po drugoj točki ga krivim smatra njih 47, a 53 ne. 

Senatori su glasali većinom po stranačkoj liniji. Jedini republikanac koji Trumpa smatra krivim po prvoj točki je bivši predsjednički kandidat Mitt Romney. Time je postao prvi senator u američkoj povijesti koji je osudio predsjednika iz svoje stranke. 

Za opoziv predsjednika potrebne su dvije trećine od stotinu zastupnika koji sjede u tom tijelu, odnosno njih 67. 

Trumpa se optuživalo da je uskratio vojnu pomoć kako bi stvorio pritisak na ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija da otvori istragu o Bidenu i njegovom sinu Hunteru koji je sjedio u odboru jedne od najvećih energetskih kompanija u Ukrajini, kao i da je potom učinio sve kako bi Kongresu otežao istragu. 
 

Ključne riječi

Komentara 26

CR
crotsunami
22:46 05.02.2020.

Pravda je (a to je Bog) opet pobijedila. Čestitam!

DU
Deleted user
23:03 05.02.2020.

Samo naprijed Trumpi, gazi bandu pedofila/elite/demokrata.

Avatar Mad Rascal
Mad Rascal
00:31 06.02.2020.

Globalisticka mafija je pokusala sve moguce, bas sve... da maknu Trumpa. A on ih svaki put otrese k'o prasinu s kaputa! Jos samo nisu probali atentat! A vjerujem da bi i to zabrljali, ni CIA vise nije ono sto je nekad bila...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije