Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izigran dogovor

Oporbi na izbor: Sabor ili rasprava o skupljim vrtićima i odvozu smeća

vrtic
05.07.2010.
u 15:52

Osječka vlast, kažu u SDP-u i HDZ-u, izigrala je i džentlmenski dogovor da sjednica Gradskog vijeća grada Osijeka ne bude kad zasjeda Sabor.

Premda je zbog povećanja cijena vrtića i odvoza smeća zakazana na zahtjev oporbenih vijećnika, sutrašnja izvanredna sjednica osječkog Gradskog vijeća, a zbog izigravanja "džentlmenskog dogovora” proći će bez vijećnice SDP-a dr. Biljane Borzan. Na redovnoj sjednici zakazanoj odmah nakon završetka izvanredne, neće, pak, biti vijećnika HDZ-a.

Udar na džepove građana

– Postojao je dogovor da se na isti dan, kad se održava sjednica Sabora, ne održavaju sjednice GV-a. Budući da to nije ispoštovano, kao zastupnica neću moći prisustvovati GV-u, ali gradskoj vlasti poručujem da nađe način kako funkcionirati i financirati se bez udara po džepu građana – kazala je jučer B. Borzan. SDP je, podsjetila je, od ožujka pozivao da se ne ide s poskupljenjima, no skočile su cijene vode, prijevoza, pogrebnih usluga, odvoza smeća i vrtića.

– Samo s tipskim vrećicama Unikoma od devet kuna, zagrabilo se građanima u džep pa danas, jer svoje smeće da ne moraju platiti odlažu na eko otoke, imamo skuplji i prljaviji grad. Odluka o olakšicama pri plaćanju vrtića za samohrane i roditelje s više djece, mali je korak na koji je vladajuće natjerala oporba, ali žalosno je da sami nisu shvatili da je doneseno poskupljenje nepravedno – navela je Borzan. Čak je i Vlada, dodala je, povukla neke svoje nepopularne Zakone kad je uočila loše posljedice. Isto očekuje i od gradskih čelnika.

– Mjesec i pol čekali smo raspravu o poskupljenjima, a sad je, sazivanjem redovite sjednice sa 32 točke odmah nakon nje, minoriziraju kako bi vijest bila rebalans proračuna, a ne preskupi vrtići i odvoz smeća – kaže prvi čovjek osječkog HDZ-a dr. Dragan Kovačević dodajući da zbog nekorektnog poteza, na drugoj sjednici vijećnici HDZ-a neće sudjelovati. Nove olakšice oko vrtića, smatra, samo su “kozmetika”.

“Drago mi je zbog njih”

Gradonačelnik Krešimir Bubalo kaže da je, koliko je njemu poznato, postojao tek dogovor da se sjednice ne održavaju petkom zbog glasovanja u Saboru.

– Sjednica je zakazana da se ne pravi dvostruki trošak, a trebali bi doći i čuti kakvo je stanje te što se radilo u gradskim poduzećima jer su oboje bili na vlasti. Da nismo došli mi na vlast i počeli raditi rezove, tko zna kakva bi tek bila – kaže Bubalo navodeći da dobar dio oporbenih vijećnika ionako ne zaradi svoju naknadu pa i da nisu bili na raspravi o povećanju cijena vrtića.

– Ipak, drago mi je da HDZ i SDP tako dobro surađuju. Čestitam! – zaključio je gradonačelnik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije