Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sirija

Oporbeni aktivisti: U Homsu ubijeno najmanje 45 žena i djece

homs,ishaat
AFP/PIXSELL
12.03.2012.
u 11:25

Masakrom u četvrti Karm al-Zaytoun ukupan broj poginulih diljem Sirije u nedjelju se popeo na 78, tvrde aktivisti.

Sirijski oporbeni aktivisti izvijestili su da je u nedjelju navečer u Homsu ubijeno najmanje 45 žena i djece, prenosi CNN. Glasnogovornik Glavnog vijeća sirijske revolucije rekao je da je 47 žrtava nasmrt izbodeno i zapaljeno nakon što su sirijske snage opustošile njihove kuće. Prema mreži oporbenih skupina LCC, ubijanja su se dogodila u četvrti Karm al-Zaytoun u organizaciji režima predsjednika Bashara al-Assada.

Time se ukupni broj poginulih diljem Sirije u nedjelju popeo na 78, tvrde aktivisti. Državna novinarska agencija SANA tvrdi da iza ubijanja stoje naoružane terorističke skupine.

Masakr u Karm al-Zaytounu dogodio se nekoliko sati nakon što se je Siriju napustio Kofi Annan, posebni izaslanik UN-a za Siriju, nakon dva dana razgovora s Assadom s ciljem pronalaženja rješenja za krizu i zaustavljanja nasilja. Annan je u subotu predložio prekid vatre, puštanje pritvorenika i dozvolu neograničenog pristupa organizacijama  poput Crvenog križa.

Nije poznato je li Assad konkretne prijedloge prihvatio. SANA javlja kako je poručio da je Sirija spremna uložiti napore za pronalazak rješenja, no da nikakav politički dijalog nije moguć dok naoružane terorističke skupine zemljom šire kaos i destabilizaciju.

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar intimus500
intimus500
21:20 12.03.2012.

12.03.2012. u 19:40h ...Marsijanac je napisao/la: ____________________ to možda i stoji ...ali da li to opravdava takva ubojstva?

AA
aabbcc
12:29 12.03.2012.

ubijeno najmanje 45 žena i djece __________interesantno ! kako da ni jednog odraslog muskarca ne ubise.

OB
-obrisani-
16:38 12.03.2012.

Ova slika je snimljena u Iraku !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije