Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spašavanje na moru

Ophodni brod Obalne straže spasio dvojicu Norvežana

šolta
MORH
11.05.2010.
u 21:37

Brodolomci, čija je jedrilica potonula u blizini Žirja, su u dobrom stanju i nisu ozlijeđeni

Ophodni brod Obalne straže RH "Šolta" (OB-02) danas oko 13,55 sati spasio je dvojicu norveških državljana čija je jedrilica potonula u području otoka Žirja, u šibenskom akvatoriju, izvjestilo je Ministarstvo obrane na svojim internetskim stranicama.

Dojavu da je primljen signal za opasnost s broda "Adriatic" Nacionalna središnjica traganja i spašavanja iz Rijeke poslala je Operativnom središtu Obalne straže oko 13h, a informacija je proslijeđena ophodnom brodu "Šolta", koji je u 13.35 uočio splav za spašavanje oko 27 nautičkih milja jugozapadno od otoka Žirja.

Kad su došli do splavi, na njoj su pronašli dvije osobe, za koje je naknadno utvrđeno da je riječi o norveškim državljanima čija je jedrilica potonula. Norvežani nisu bili ozlijeđeni, a prevezeni su u luku Primošten.

Komentara 2

AU
autoritet
10:51 12.05.2010.

bravo dečki

SN
snovak45
11:36 12.05.2010.

27 milja SW od Žirja je u kursu Paklenjaka ili Visa, kojim otocima je potonuće daleko bliže. Čudi me ovakvo pozicioniranje havarije. A samoj akciji spašavanja: čista petica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije