Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruralni razvoj

OPG Lauš u Cerovcu će imati i kuće na stablima za turiste

OPG Lauš
Foto: Kristina Štedul Fabac
22.10.2014.
u 08:50

Grad Karlovac u dvije godine uložio 1,8 milijuna kuna u razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava

Grad nam je dao veliki vjetar u leđa – kaže Zora Lauš, vlasnica Obiteljsko-poljoprivrednog gospodarstva Lauš, kojeg je sa suprugom Ernestom osnovala 2007.

Dolaze Bračani

U Cerovcu Vukmanićkom posjetiteljima nude ambijent seljačkog doma i jahanje u sklopu Konjičkog kluba Fany koji tamo također djeluje.

– Već 45 godina se bavimo tim sportom. Uz gradsku pomoć smo uspjeli organizirati naše gospodarstvo i sad nam dolaze turisti iz svih krajeva Hrvatske. Upravo ovog vikenda će doći dvije obitelji s Brača – veli Z. Lauš. Nemaju krevete za najam, stoga surađuju s obližnjim partnerima, iznajmljivačima.

– No, planiramo izraditi kućice na stablima. Bila sam dva tjedna u Belgiji, Francuskoj i Nizozemskoj i tamo vidjela i prihvatila mnoge dobre ideje, poput ove – kaže Z. Lauš.

Od Grada su dobili ukupno 53.000 kuna.

– Novac smo, između ostalog, utrošili na uređenje jahaće staze i rekonstrukciju stare kuće – precizira Z. Lauš i dodaje:

– Odlazimo na počinak umorni, ali sretni, jer se bavimo ovime, to nas veseli.

Dogradonačelnica Marina Kolaković ističe da teritorijalno 77 posto Karlovca čini ruralan prostor, ali da u njemu živi samo 16 posto stanovništva Karlovca.

– Ulagat ćemo u razvitak OPG-ova u cilju razvoja ruralnog prostora. To nije dobit samo pojedinih korisnika potpore, nego u krajnjoj liniji čitave zajednice – kaže M. Kolaković.

Grad je u dvije godine uložio 1,8 milijuna kuna u tu svrhu.

Smještaj kod Ličine

Još jedan primjer je i Svetislav Ličina iz Tušilovića koji je dobio 45.000 kuna za uređenje dnevnog boravka za turiste i lovce te proširenje smještajnih kapaciteta i usluga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije