Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove prijetnje Sabu

Opet su mi zvali kćer i poručili da se odselimo ili ćemo nositi crninu

'UNUTRASNJA  14.12.2012, VUKOVAR - Zeljko Sabo i njegova obitelj od cetvrtka su pod stalnom policijskom pratnjom  Branimir Bradaric/Vecernji list                                   '
Branimir Bradarić/Večernji list
15.12.2012.
u 19:59

- Razmišljamo sve vrijeme kome smo što nažao učinili da su nam zbog toga ugroženi životi, ali nikako ne možemo dokučiti -

Drama zbog prijetnji obitelji vukovarskom gradonačelniku Željku Sabu ne prestaje. Njegovu kćer Vanju ponovno su zvali na telefon i prijetili joj. No, ovaj puta to više nije bilo samo zastrašivanje i poruka ocu da se smiri i prestane davati izjave za medije, već su obitelji zaprijetili smrću.

– Zovu stalno moju djecu i prijete. Ponovno su jučer nazvali kćer i meni poručili da se smirim i da se odselimo iz Vukovara jer ćemo inače nositi crninu – zabrinutim nam je glasom, u jednom dahu, ispričao uznemireni Sabo.

Dodao je da policija radi svoj posao i da se nada da će osobe koje su napale njegovu ženu i sada prijete njegovoj obitelji što prije biti pritvorene kako bi se svi mogli vratiti normalnom životu. Koliko će vremena biti za to potrebno za sada nitko ne zna niti može to procijeniti.

Bez komentara na novi poziv

– Prihvaćamo stalnu policijsku zaštitu jer smo svjesni da je to neophodno zbog naše sigurnosti. Razmišljamo sve ovo vrijeme, otkako se dogodio prvi napad, kome smo što nažao učinili da su nam zbog toga ugroženi životi, ali nikako ne možemo dokučiti – rekao je Sabo.

Glasnogovornik PU Luka Barunčić novinarima je prenio da policija i dalje intenzivno traga za počiniteljima razbojstva. Rekao je i da o sadržaju telefonskih prijetnji ne može govoriti.

I dok policija obavlja brojne obavijesne razgovore, provjerava i alibije nekih osoba te slijedi ostale tragove, obitelj Sabo i dalje je pod 24-satnim nadzorom policije.

Nadzire se svaki korak

Od četvrtka, kada se saznalo za razbojstvo nad njegovom suprugom, svaki korak gradonačelnika prate policajci, koji su raspoređeni u zgradi i oko zgrade u kojoj prvi čovjek Vukovara živi. Poslije prvih prijetnji upućenih njegovoj kćeri, policija stalno nadzire i obiteljsku kuću u kojoj, s njegovim roditeljima, živi i njegova kći Vanja.

>>Sabo: Dirnuli su mi 
u tri svetinje, sad prijete i mojoj kćeri!

Ključne riječi

Komentara 4

UR
ured11
08:21 16.12.2012.

!Opet su mi zvali kćer i poručili...! - nije mi jasno kako su njemu zvali kćer

DU
Deleted user
09:36 16.12.2012.

15.12.2012. u 23:51h luena 1 je napisao/la: @fila.. Nije ti to CIS Maiami pa da ces otkriti skriveni broj... A sto ako ti koji su zvali zovu iz javne govornice ili poste... Kako ces znati tko je zvao i od kuda... Sto ako te osobe-a nije ni u tel.imeniku... ? analiza glasa, lociranje i prisluškivanje, analiza pozadinskih zvukova.... kao i još mnoge druge metode koje naša policija primjenjuje kod novinara. Zašto ne i protiv kriminalaca?

DS
dsimunk3
12:31 16.12.2012.

Žalosni su komentari nekih samoprozvanih cinika koji i dalje ne vide dalje od nosa. Bez obzira na politiku čovijeka, postoje Institucije koje bi se trebale baviti njegovim poštenjem i ispravnim ili neispravnim odlukama. Ismijavanjem podržavate mafiju koja i dalje drma Lijepom našom. Kakav smo mi narod?! Prijavite čovijeka Uskoku, ali se ne rugajte što mu mafija prijeti, čini mi se kao da im skrivečki iza nekih nickova dajete svoj glas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije